NRK Meny
Normal

Over 100 døde i tempelbrann i India

En eksplosjonsartet brann i et tempel i byen Kollam sør i India har tatt livet av over 100 mennesker, melder indiske medier.

Redningspersonell jobber ved ruinene etter en stor tempelbrann i Kerala i India

FESTIVAL: Flere tusen mennesker var til stede under hindufestivalen i Puttingal-tempelet i den indiske delstaten Kerala da det brøt ut storbrann.

Foto: STR / Afp

Dødstallet etter brannen har fortsatt å stige etter hvert som delstatsmyndighetene i Kerala får mer oversikt over situasjonen.

Ved 8.15-tiden norsk tid melder Times of India at tallet på omkomne har steget til 106.

I tillegg er over 300 mennesker såret, ifølge Indian Express.

Brannen oppsto under en hindufestival i Puttingal-tempelet i delstaten Kerala ved 3.30-tiden natt til søndag lokal tid.

Ifølge Indian Express startet brannen ved at fyrverkeri, som ble fyrt opp i forbindelse med festivalen, traff og antente en stabel med annet fyrverkeri.

Storbrann i et tempel i India

FYRVERKERI EKSPLODERTE: Brannen skal ha startet ved at fyrverkeri som ble fyrt opp i forbindelse med festivalen, traff og antente en stabel med annet fyrverkeri.

Foto: Ap

– Det var komplett kaos

Brannen spredte seg raskt, og mange av de flere tusen menneskene som deltok i festivalen, ble sperret inne.

– Det var komplett kaos. Mennesker skrek, og i mørket visste ingen hvor de kunne finne veien ut, sier Krishna Das, en lokal innbygger, til nyhetsbyrået AP.

Både lokale innbyggere og redningsmannskap jobbet på spreng med å få gravd ut sårede fra ruinene etter at bygningen hvor fyrverkeriet ble lagret, kollapset.

I morgentimene lokal tid har brannmannskaper fått brannen under kontroll. Mange pårørende har samlet seg utenfor tempelet på jakt etter opplysninger om sine kjære.

Fyrverkerishow

Tempelet holder et fyrverkerishow hvert år – en slags fyrverkerikonkurranse, hvor ulike grupper holder sitt show for de mange tusen som er samlet til avslutningen av den sju dager lange hindufestivalen, skriver AP.

Ifølge Keralas øverste minister Oommen Chandy, var det ikke gitt tillatelse til årets fyrverkerishow fra delstatsmyndighetene.

Politiet skal også i forkant ha bedt tempelledelsen om å begrense fyrverkeribruken, og fyrverkeriet skulle vært lagret minst 100 meter fra tempelet.

Brannen skal nå etterforskes.

Frivillige bærer bort sårede etter en stor brann i et tempel i India

FLERE HUNDRE SÅREDE: Frivillige og redningsmannskaper har jobbet på spreng for å få ut sårede av brannruinene.

Foto: STR / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt