Normal

Østerrike vil tilbake til «normale tilstander»

– Nå må unntakstilstanden være over. Vi har hjulpet 12.000 mennesker, nå må vi tilbake til normale tilstander, sier Østerrikes forbundskansler Werner Faymann.

BELGIUM-EU-GREECE-POLITICS-DEBT

VIL STENGE GRENSENE: Nå må vi tilbake til normale tilstander og følge loven, sier Østerrikes forbundskansler Werner Faymann.

Foto: KENZO TRIBOUILLARD / Afp

Det betyr at Østerrike trolig vil stenge grensen igjen etter at 12.000 flyktninger har kommet fra Ungarn på 48 timer, melder The Independent.

– En nødsituasjon

Mange av migrantene har fortsatt ferden videre til blant annet Tyskland.

– Vi har sagt at dette var en nødsituasjon og at vi måtte handle fort og humant. Vi har hjulpet flere enn 12.000 i en akutt situasjon. Nå må vi tilbake til normale tilstander og følge loven, sa forbundskansler Werner Faymann etter en telefonsamtale med Tysklands Angela Merkel og Ungarns Viktor Orban, melder Reuters.

LES OGSÅ: Private vil gi flyktninger skyss over grensen

– EU kan vise at unionen fortjener fredsprisen

Østerrikes åpne grenser, som har ført til at titusener av flyktninger og migranter har kunnet reise gjennom landet, er kun en midlertidig løsning, framholder han.

Hvordan Ungarn, Østerrike og Tyskland heretter skal håndtere flyktningene, skal koordineres av de tre landenes innenriksministre, støttet av Luxemburg som har formannskapet i EU.

EU står foran sin største utfordring. Nå kan unionen vise at den fortjener fredsprisen som den fikk i 2012

WERNER FAYMANN

– EU står foran sin største utfordring. Nå kan unionen vise at den fortjener fredsprisen som den fikk i 2012, sa Werner Faymann.

Deretter takket han politiet, hjelpeorganisasjoner, jernbaneansatte og frivillige og østerikske regioner for at de har hjulpet til med reisen til de mange flyktningene.

LES OGSÅ: München møtte flyktninger med applaus

München håper på mer hjelp

– Bayern og München kan ikke klare dette alene. Nå trengs hjelp fra de andre regionene i Tyskland, sier Simone Hilgers, talskvinne for de lokale myndighetene i området.

Der begynner man å kjenne at det nærmer seg grensen.

Det vi trenger nå er solidaritet

Münchens borgermester, Dieter Reiter

– Det vi trenger nå er solidaritet, sa Münchens borgermester, Dieter Reiter, på en pressekonferanse søndag. Ifølge avisen Süddeutsche Zeitung håper han en manglende respons fra andre deler av landet skyldtes at de mange flyktningene har kommet i løpet av helgen. Og han håper mandagen også vil bringe Bayern mer støtte fra sentrale myndigheter i landet.

LES OGSÅ: Finlands statsminister tilbyr huset sitt til flyktninger

LES OGSÅ: Kan komme opp mot 10.000 i dag

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt