Hopp til innhold

Opphever regel om å kaste ut utenlandske studenter

Regjeringen i USA skal ikke lenger kaste ut utenlandske studenter dersom deres amerikanske skole velger å ha kun digital undervisning til høsten.

Studenter har på seg masker og går på skoleområdet i The University of California i Berkeley.

Trumps administrasjon trekker tilbake et direktiv som skulle kaste ut utenlandske studenter som kun følger nettundervisning, på grunn av korona-stengte skoler.

Foto: Jeff Chiu / Jeff Chiu

6. juli kunngjorde amerikanske immigrasjonsmyndigheter at studenter som kun skal følge digital undervisning i høst, skal bli nektet visum til landet.

Nå trekker Trump-administrasjonen tilbake det nye direktivet som ville ha rammet flere eksisterende og fremtidige utenlandske studenter i USA.

En føderal dommer opplyser til CNN at det omstridte vedtaket er omgjort, og at studentvisumbetingelsene endres tilbake til slik de var opprinnelig.

Trump-administrasjonen fokuserer nå på å endre direktivet, slik at det kun skal gjelde nye studenter, sier en anonym kilde til CNN.

Det hvite hus har ikke ønsket å kommentere omgjøringen av vedtaket.

Universiteter saksøkte regjeringen

Forrige uke saksøkte prestige-universitetene Harvard, John Hopkins og Massachusetts Institute of Technology (MIT) Trump-administrasjonen i et forsøk på å stanse det nye direktivet.

– Grusomheten i Trump-administrasjonens direktiv overgås kun av hensynsløsheten, sa Lawrence S. Bacow, rektor ved Harvard i en uttalelse som er gjengitt av The New York Times.

Det nye direktivet ville ha forhindret flere av universitetets 5000 internasjonale studenter fra å bli værende i USA. Studentene ved Harvard fikk beskjed om å reise hjem da universitetet stengte 10. mars. Resten av vårsemesteret har studentene fulgt undervisningen på nett.

Flere norske studenter har også uttrykt frustrasjon over den usikre fremtiden som venter dersom det nye direktivet trådde i kraft.

SISTE NYTT

Siste nytt