NRK Meny
Normal

Oppfordrer norske studenter i området til å ringe hjem

Presidenten i Association of Norwegian Students Abroad (ANSA), Jakob Aure, oppfordrer alle norske studenter i Spania til å ta kontakt med familie og venner hjemme i Norge etter bussulykken i Catalonia søndag.

Spania bussulykke

Bussulykken i Spania kostet 14 mennesker livet. Spanske medier melder at det var nordmenn om bord, og det jobbes her hjemme for å få oversikt over situasjonen.

Foto: Ap

– Vi vet av erfaring at veldig mange bekymrer seg, så det er lurt å ta en telefon hjem og si om det går bra eller ikke, sier han til NRK.

En buss med over 50 utvekslingsstudenter fra Erasmus om bord, kolliderte søndag morgen med en bil på en motorvei i den spanske regionen Catalonia.

13 mennesker meldes å være døde og flere skadde, og spanske medier melder at det skal være nordmenn blant de skadde etter ulykken.

Jakob Bergvik Aure

Jakob Aure sier de jobber med å skaffe oversikt over situasjonen.

Foto: Odd Iversen / NRK

Bussen fraktet Erasmus-studenter fra forskjellige land som hadde vært på en festival i byen Valencia. De var på vei tilbake til Barcelona.

Samarbeider med Sjømannskirken

ANSA sier de per februar hadde 205 registrerte studenter i Spania, og jobber nå for å få oversikt over situasjonen og for å nå ut til alle studentene.

– Vi har ikke noe mer informasjon enn det spanske medier nå har meldt, sier Aure som legger til at de har opprettet kontakt med Sjømannskirken.

– Dersom norske studenter har behov for å snakke med noen så stiller Sjømannskirken opp. Der har vi en studentprest er i Vest-Europa og kan reise ned på kort varsel dersom det trengs. I tillegg har ANSA en spesialrådgiver på kontoret i Norge som er sosionom som er tilgjengelig, sier han.

Nordmenn skal være skadd i en bussulykke som kostet 14 mennesker livet i Spania søndag morgen. De fleste passasjerene på bussen var utenlandske studenter.

Jobber med å få oversikt

Presidenten i Erasmus Norge, Christina Havn, sa til NRK tidligere i dag at de jobber med å få oversikt over det som har skjedd gjennom nettverket deres.

– Vi har ikke noen oversikt over alle Erasmus-studenter som reiser ut ettersom vi er studentorganisasjonen for dem som kommer tilbake fra utvekslingsopphold. Erasmus har nettverk i hele Europa, og vi prøver å få mer informasjon fra Erasmus i Spania nå, sa hun.

NRK har også vært i kontakt med UD og Universitetet i Oslo søndag, men heller ikke de kunne si så mye på nåværende tidspunkt enn at de var kjent med opplysningene og arbeidet med å skaffe oversikt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt