Normal

Obamas fattige halvbror

Barack Obamas angivelige halvbror George Hussein Onyango Obama bor i et slumområde nær Nairobi og lever på en dollar i måneden, hevder italiensk magasin.

George Obama

Faksimile fra Daily Telegraphs nettsider

Foto: Faksimile / NRK

Det var den italienskspråklige utgaven av magasinet Vanity Fair som først ”oppdaget” halvbroren og intervjuet ham i sitt siste nummer.

Jeg ønsker ikke at folk skal plage meg fordi de tror at jeg har penger eller innflytelse.

George Obama

Fattig og ensom

Barack Obamas 26 år gamle halvbror George bor i et skur i slumområdet Huruma utenfor den kenyanske hovedstaden.

Til Vanity Fair sier George Obama at han overlever på en amerikansk dollar i måneden, eller rundt fem kroner.

- Jeg lever et ensomt liv. Ingen vet at jeg eksisterer, sier George Obama til Vanity Fair, ifølge Chicago Sun Times.

Intervjuet i britisk avis

Uansett om George Obama er Barack Obamas halvbror eller ikke, så vet i hvert fall hele verden snart hvem han er og hvor han bor.

I dag har også den britiske avisen Daily Telegraphs Kenya-reporter funnet George Obama. Til avisens reporter sier han at halvbrorens bok, Å leve en drøm – min afrikanske arv, har gitt ham inspirasjonen han trenger til å komme seg ut av fattigdommen.

Ikke lenger anonym

Inntil nå har George Obama levd et anonymt liv, og få i nabolaget hans vet at hans eldre halvbror er kandidat til å bli en av verdens mektigste menn.

- Jeg forteller ikke folk at jeg er i slekt med Barack Obama. Jeg ønsker ikke at folk her skal plage meg fordi de tror at jeg har penger eller innflytelse, sier George Obama til Daily Telegraph.

Nevnt i bok

I senatorens bok nevnes i alt åtte halvsøsken fra hans foreldres fire forskjellige ekteskap og andre forhold. George skal være den yngste sønnen til faren. Moren til George Obama er ikke navngitt i boken.

Barack Obama møtte George Obama for første gang i slutten av 1980-årene, og i boken beskriver han lillebroren som en kjekk gutt med et våkent øye.

Senatoren skal også ha møtt George sist han besøkte Kenya i 2006.

Kenyanske røtter

Senator Obamas far, som Barack Obama er oppkalt etter, kom fra landsbyen Nyang’oma-Kogelo vest i Kenya. Faren var i USA da sønnen Barack ble født, men flyttet tilbake til Kenya da Barack var to år gammel.

Ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA har Obama-kampanjen hittil valgt ikke å kommentere rapportene om Obamas angivelige halvbror George.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt