NRK Meny
Normal

Obama mer populær etter Arizona

Måten president Obama taklet skytetragedien i Tucson, Arizona på, har gjort ham mer populær enn på ett år. I en fersk måling mener 54 prosent at han gjør en god jobb.

Flagg på halv stang på Det hvite hus i Washington

Obama ga ordre om at offentlige bygninger skulle flagge på halv stang 10. januar - inkludert Det hvite hus.

Foto: MARK WILSON / Afp

Det er 5 prosentpoeng mer enn i desember, og hele 8 prosentpoeng høyere enn i september - den verste måneden i hans presidentkarriere, viser målingen gjort for ABC News og Washington Post.

Det demokratiske partiet gikk på et nederlag i delvalgene i november, der amerikanerne benyttet anledningen tl å vise sin misnøye og bekymring for landets økonomi og den høye arbeidsledigheten.

Støtte fra republikanere

Hele 78 prosent av de spurte satte pris på Obamas oppfordring om en mer sivilisert tone mellom de politiske fløyene i USA. 71 prosent av republikanerne og konservative støttet utspillet, selv om meningene er delte om hvorvidt den politiske tonen i USA for tida oppfordrer til voldshandlinger.

LES OGSÅ: Obama ber om mer anstendighet i debatten

Men bare 52 prosent av de spurte støtter strengere våpenlovgivning - tallet har holdt seg ganske konstant i flere år.

Obama og Mark Kelly, Gabrielle Giffords mann

Obama omfavner Mark Kelly, mannen til den hardt sårede kongressrepresentanten Gabrielle Giffords.

Foto: J. Scott Applewhite / Ap

Skytingen i Tucson, Arizona 8. januar ble utført av en forvirret 22-åring, og motivene hans er ganske uklare. Seks mennesker ble drept i forsøket på å drepe den demokratiske kongressrepresentanten Gabrielle Giffords, som ble hardt såret i angrepet.

LES OGSÅ: Gabrielle Giffords puster på egenhånd

Når det gjelder den økende temperaturen i den politiske debatten, mener 45 prosent at republikanerne har "krysset en grense" for akseptabel retorikk. 39 prosent mener at demokratene har gjort det samme.

Palins tvilsomme ordbruk

I kontrast til rosen Obama får for sin håndtering av tragedien, står dommen over Sarah Palins respons på skytingen.

Sarah Palin

Sist mandag forsvarte Sarah Palin den sterke ordbruken etter skytetragedien i Arizona.

Foto: REBECCA COOK / Reuters

Hun sa at mediene oppfordret til vold og hadde konstruert en "en blodig fornærmelse" ("blood libel") mot hennes konservative støttespillere - et uttrykk som blir brukt negativt om jøder og bærer århundrer med blodig forfølgelse med seg, skriver AFP.

Men ikke overraskende får hun fortsatt støtte fra de konservative republikanerne, mens republikanere generelt er delt på midten i synet på hennes omdiskuterte ordbruk.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt