Obama langer ut mot oljeselskapene

President Barack Obama er sint på oljeselskapene og ber dem stanse den latterlige krangelen om hvem som har skylda for katastrofen i Mexicogolfen.

Undervannsbilde viser oljelekkasjen i Mexicogolfen

President Barack Obama vil ha slutt på det han kaller oljeselskapenes latterlige krangel krangel om hvem som har skylden for oljeutslippet i Mexicogolfen.

Foto: - / Afp

Obama lover å gjøre alt som er mulig for å stanse oljeutslippet.

Sint

En synlig sint president langet i dag ut mot oljeselskapene og det han kalte deres latterlige spetakkel under høringene i Kongressen denne uka.

Obama kritiserer særlig de tre skapene BP, Halliburton og Transocean som alle er knyttet til oljeriggen Deepwater Horizon, som sank i slutten av april, for å prøve å gi hverandre skylden for ulykken.

- Jeg vil ikke tolerere at oljeselskapene gir hverandre skylden eller mer uansvarlighet. Folk rundt Mexicogolfen trenger vår hjelp, sa Obama.

Les: Tilbyr norske lenser i Mexicogolfen

Les: - Dette gikk feil i Mexicogolfen

Les: Nye forsøk på å stanse utslipp

Vil gjøre det som er mulig

President Barack Obama

President Barack Obama snakker om oljeselskapenes krangel etter utslippet i Mexicogolfen

Foto: Susan Walsh / Ap

Han lovet å gjøre det som er mulig for å begrense katastrofen. Fortsatt lekker det ut store mengder olje i Mexicogolfen.

- Jeg vil ikke hvile eller være fornøyd før lekkasjen er stoppet, sa Obama.

Han kunngjorde i dag at miljø- og sikkerhetstiltakene for olje- og gassindustrien skal revurderes, ikke minst fordi Obama mener oljeselskapene altfor lenge har hatt et koselig forhold til de føderale etatene som har ansvar for å overvåke energisektoren.

Systemet har sviktet

- Jeg skjønner at det er juridiske og økonomiske spørsmål involvert, og en full etterforskning vil vise nøyaktig hva som skjedde. Men det er temmelig tydelig at systemet har sviktet og sviktet grovt, mener Obama.

- Altfor lenge, et tiår eller mer, har det vært et koselig forhold mellom oljeselskapene og de etatene som gir dem boretillatelser, sa presidenten.

SISTE NYTT

Siste nytt