NRK Meny
Normal

Obama frykter nye al-Qaida-angrep 11. september

Barack Obama har bedt sitt etterretningsteam om å sjekke alle trusler nøye og være på vakt mot al-Qaida-angrep foran 10-årsmarkeringen av 11. september søndag.

Barack Obama

Obama kalte sammen sikkehetsrådgivere og flere ministre for å be dem om å gå etter alle tegn til trusler med økt styrke.

Foto: Carolyn Kaster / Ap

USAs president kalte lørdag sammen justisminister Eric Holder, minister for innenriks sikkerhet, Janet Napolitano, Nasjonal sikkerhetsrådgiver, Tom Donilon og kontraterrorisme-rådgiver John Brennan, for å be dem om å gå etter alle tegn til trusler med økt styrke, heter det i en kunngjøring fra Det hvite hus.

Amerikanske myndigheter har mottatt trusler om at al-Qaida vil gjennomføre et bombeangrep i forbindelse med 11. september-markeringen søndag, muligens mot mål i New York eller Washington. Myndighetene regner trusselen som troverdig.

Opplysningene om et mulig terrorangrep mot New York og Washington kommer fra kilder i stammeområdene på grensa mellom Pakistan og Afghanistan.

Lørdag kveld sier kilder i USAs regjering at de ikke har fått noen økt mistaneke de siste timene på at det er et snarlig angrep undeveis.

Nerver i høyspenn

En passasjerfly fra selskapet Southwest Airlines på vei fra Albuquerque til Baltimore ble dirigert ned i Nashville etter at en passasjer oppførte seg «mistenkelig», melder nyhetsbyrået AP.

Det var en annen passasjer som meldte fra om den «mistenkelige» oppførselen til en ansatt om bord.

Det ble ikke foretatt noe pågripelse etter at flyet landet, sier en talsmann ved flyplassen i Nashville.

Passasjerene ble tatt ut av flyet, gjennom sikkerhetskontrollen og tilbake om bord, før flyet fortsatte på turen til Baltimore.

Det er ikke kjent om den «mistenkelige» passasjeren fikk bli med på den videre flyturen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt