Nyhetsanker tordnet mot Russland på russisk TV

Under en direktesending på Russia Today sjokkerte nyhetsanker Abby Martin med å si akkurat hva hun mente om Russlands innblanding i konflikten i Ukraina.

I slutten av nyhetsprogrammet «Breaking the Set» brøt nyhetsankeret selv reglene, og sa at hun «ønsket å si noe fra hjertet om den pågående politiske krisa i Ukraina og Russlands militære okkupasjon av Krim-halvøya», skriver Huffington Post.

– Jeg kan ikke understreke nok hvor uenig jeg er i enhver militær innblanding i selvstendige staters anliggende (...) Det Russland gjorde var galt, sa Martin på direktesendinga fra kanales studio i USA.

I løpet av 90 sekunder gjentok nyhetsverten på engelsk at militær inngripen aldri er noen løsning, selv om hun også innrømmet at hun hadde hull i sin kunnskap om Ukrainas kultur og historie.

Slaktet mediadekning

– Alt vi kan gjøre nå er å håpe på et fredelig utfall på en forferdelig situasjon, og forhindre en ny kald krig mellom flere supermakter. Fram til det, så forteller jeg sannheten, slik jeg ser det, sa Martin.

Hun kom også med sterk kritikk mot mediadekninga av krisa i Ukraina, som hun mener har vært skuffende og full av feil.

Nyhetskanalen Russia Today blir ofte oppfattet som en forlengelse av russiske myndigheters interesser. Kanalen har fått kritikk for å ignorere kritikk mot Vladimir Putin og kontroversielle temaer i Russland. De er ofte USA-kritiske i sin nyhetsdekning.

SISTE NYTT

Siste nytt