Nye sammenstøt i Kiev i morgentimene

Demonstranter jagde politiet på flukt med brannslanger under nye sammenstøt i den ukrainske hovedstaden Kiev.

Sammenstøt i Kiev

Opprørspolitiet lyktes ikke med å bryte gjennom demonstrantenes barrikader.

Foto: DMITRY SEREBRYAKOV / Afp

Politiet forsøkte onsdag å ta tilbake bygningen som har vært okkupert av rundt 200 aktivister i over en uke.

Politiet forsøkte å slå seg gjennom den barrikadene og den menneskelige muren med batonger, og demonstrantene svarte med å gå til motangrep med stokker.

Spylte bort politiet

Demonstrantene på innsiden av bygningen spylte politifolkene med iskaldt vann fra brannslanger, og tvang dem til å trekke seg tilbake og inn i politibussene.

Aktivistene, åpenbart fornøyd over å ha drevet politiet vekk, viftet med flagget til Svoboda-partiet ut av vinduene i bygningens øverste etasje, sier en AFP-korrespondent til eget byrå.

– Jeg ber alle om å roe seg ned. Uavhengighetsplassen vil ikke bli stormet. Ingen vil hindre dere i å bruke retten til å demonstrere fredelig. Men dere skal heller ikke ignorere rettighetene til andre borgere, sa innenriksminister Vitaly Zakhartsjenko onsdag morgen, rett etter at politiet avbrøt forsøket på å storme rådhuset i Kiev.

Rev ned telt

Natt til onsdag forsøkte politifolkeneå rydde Uavhengighetsplassen for folk. De rev ned telt og barrikader som demonstrantene hadde bygd og tok kontroll over deler av plassen.

Det var denne aksjonen som var foranledningen til urolighetene i morgentimene.

Ifølge Reuters er flere titalls demonstranter og politifolk skadet i sammenstøtene.

Urolighetene i Kiev har pågått helt siden president Viktor Janukovitsj for et par uker siden trakk seg fra å undertegne en omfattende samarbeidsavtale med EU og heller gikk inn for et tettere handelssamarbeid med Russland.

Onsdag melder det russiske nyhetsbyrået Interfax at Ukraina krever 20 milliarder euro i støtte fra EU for å underskrive samarbeidsavtalen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt