NRK Meny
Normal

Den mest voldelige dagen i Egypt på lenge

KAIRO (NRK): Demonstrasjoner mellom Morsi-tilhengere og motstandere har ført til den mest voldelige dagen i Egypt siden det blodige angrepet 14. august.

EGYPT-PROTESTS/ Members of the Muslim Brotherhood and supporters shout slogans during a protest against the military near Rabaa al-Adawiya square

Folkemengden ropte høylytte slagord mot forsvarssjef Abdel Fattah al-Sisi, som styrtet Mursi i et militærkupp 3. juli.

Foto: AMR ABDALLAH DALSH / Reuters

Det er stille i gatene i Kairo etter den mest voldelige dagen siden blodige 14. august. Da gikk politiet gikk til aksjon mot Morsi-tilhengernes to protestleirer i Kairo.

Det er innført portforbud i Kairo og flere andre provinser hver natt fra klokken 19 til klokken 6 lokal tid. Etter klokken 19 senker stillheten seg etter en voldelig dag.

Laster Twitter-innhold

Minst fem skutt og drept

Tusenvis av egyptiske islamister trosset militæret og samlet seg i sentrum av Kairo og i andre byer fredag. Minst fem personer skal ha blitt skutt og drept.

Ikke bare i hovedstaden, men også i Alexandria og to byer ved Nildeltaet marsjerte tilhengere av ekspresident Mohamed Morsi.

Protestene er det mest ambisiøse forsøket på å utfordre de militære myndighetene siden en protestleir ble revet under en svært blodig aksjon i midten av august.

Et stort antall soldater og politi var utplassert for å stanse demonstrantene, og flere steder ble det meldt om gatekamper.

(Artikkelen fortsetter)

Videobilder fra Shubra-bydelen i Kairo viser demonstranter som kaster stein på hverandre. Motstandere og tilhengere av Mohamed Morsi har støtt sammen flere steder i Kairo i dag.

SE VIDEO: Demonstranter kaster stein på hverandre.

Kastet stein

Ved Tahrir-plassen i sentrum av Kairo var det også møtt fram motdemonstranter, som kastet stein mot islamistene. De svarte med å kaste steinene tilbake.

På et tidspunkt ble det meldt om skyting like ved plassen. Skuddene kom fra militære kjøretøy, opplyser øyenvitner til Reuters.

Skuddene ved Tahrir-plassen skal ha vært rettet mot demonstranter som like før hadde blitt presset vekk fra plassen av sikkerhetsstyrker.

Morsi-tilhengerne skal før dette ha forsøkt å ta seg inn på plassen fra flere hold, mens sikkerhetsstyrkene skjøt tåregass for å holde dem unna.

Demonstranter skal også ha forsøkt å ta seg fram til presidentpalasset og forsvarsdepartementet, men de ble drevet tilbake, melder statlige medier.

LES OGSÅ: Egyptisk rett forbyr Brorskapet

Hundrevis av Mursi-tilhengere støtte sammen med sine motstandere da de prøvde å innta Tahrir-plassen i Kairo fredag. Politiet brukte tåregass for å spre demonstrantene.

Se video fra sammenstøt under demonstrasjoner i Kairo.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt