Nye opptøyer i Bahrain

Det ble lørdag harde sammenstøt mellom politi og demonstranter under begravelsen til tenåringsgutten som ble skutt og drept i Bahrain denne uken.

Protester i Bahrain

I flere dager på rad har demonstranter og politi slåss i landsbyer utenfor hovedstaden Manama i Bahrain.

Foto: HAMAD I MOHAMMED / Reuters

Opptøyer brøt ut under begravelsen til en tenåringsgutten Hussain al-Jaziri som ble skutt og drept under opptøyene mot myndighetene i Bahrain denne uken.

Gutten ble skutt under et sammenstøt mellom politi og sivile i en landsby dominert av sjiamuslimer nær hovedstaden Manama.

Sikkerhetsvakter blokkerte inngangen til begravelsen som ble holdt i landsbyen Daih lørdag. Flere hundre mennesker forsøkte å presse seg gjennom folkemengden for å komme til begravelsen, og politiet brukte tåregass for å spre dem.

Markerer toårsdagen for opprøret

Situasjonen ved Persiabukta er urolig foran markeringen av toårsdagen for opprøret i landet. Opposisjonen har oppfordret til protestaksjoner og streiker for å markere dette. Myndighetene har bedt om ro og fordømte oppfordringer til sivil ulydighet.

Uroen begynte på fredag da demonstranter blokkerte en motorvei som leder til en rekke sjiamuslimske landsbyer. Fire personer ble pågrepet etter at demonstranter gikk løs på sikkerhetsvakter. Fire politmenn ble såret og sendt til sykehus, ifølge myndighetene.

Demonstranter har denne uken kastet bensinbomber, jernstenger og stein mot politiet i landsbyen Al-Sahla der politimannen ble truffet.

Politiet har skutt med haglgevær og brukt tåregass mot demonstranter i flere landsbyer, ifølge opposisjonsbevegelsen A-Wefaq.

Hyppige sammenstøt siden 2011

Det er i hovedsak sjiamuslimene, som utgjør et flertall i Bahrain, som mener seg dårlig behandlet som borgere og som står bak opprørene. Sunnimuslimer har styrt landet i over 200 år.

Kongedømmet har også fått militær støtte av nabolandene Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater til å slå ned på opprøret. Opposisjonen krever at Bahrains folkevalgte forsamling får rett til å utpeke regjeringer.

Protestene i 2011 varte i rundt en måned, men ble slått ned da saudiske styrker kom myndighetene til unnsetning.

Siden har det vært hyppige sammenstøt, og minst 80 mennesker er drept, ifølge menneskerettsgrupper.

SISTE NYTT

Siste nytt