NRK Meny
Normal

– Ufattelig spesielt å være her

For to dager siden var Bård Hoksrud (Frp) og resten av transportkomiteen i jordskjelvrammede Christchurch for å se på ødeleggelsene fra september. Så skjedde det igjen.

Redningsarbeid i Christchurch på New Zealand

Redningsarbeidere forsøker å redde så mange som mulig etter jordskjelvet i Christchurch. Minst 200 er innesperret.

Foto: IAIN MCGREGOR / Reuters

– Vi merker at innbyggerne er opprørte og sjokkerte over hva som har skjedd, sier Hoksrud på telefon fra hovedstaden Wellington.

Telemarkingen Bård Hoksrud er med Stortingets transportkomité på New Zealand, og fra lørdag til søndag besøkte de Christchurch. Her reiste de rundt og så på ødeleggelsene etter det forrige katastrofale jordskjelvet i september i fjor.

– Vi bodde på et hotell like ved katedralen på Cathedral Square, som nå delvis har rast sammen. Man gjør seg mange tanker når man akkurat har vært der, sier han.

Statsminister John Key opplyser til ONE News at minst 65 personer er bekreftet omkommet i jordskjelvet som målte 6,3. Minst 200 er innesperret etter det kraftige skjelvet.

Les også: 27 skjelv på seks timar

F.v Anne Marit Bjørnflaten, Gorm Kjernli og Bård Hoksrud

F.v: Anne Marit Bjørnflaten (Ap), Gorm Kjernli (Ap) og Bård Hoksrud (Frp) er her på toget fra jordskjelvrammede Christchurch til Wellington for to dager siden.

Foto: Privat: Susanne Brattli

– Folk er i sjokk

Gruppa fra Stortinget besøkte parlamentet i hovedstaden i dag, og Hoksrud forteller at den planlagte spørretimen selvsagt ble avlyst.

– Vi fikk høre statsministeren redegjøre for situasjonen bare en time etter at jordskjelvet hadde rammet landet.

Frp-politikeren forteller om en trykket stemning.

– Det er en veldig rar atmosfære her. Folk er i sjokk, og trodde ikke at dette kunne skje en gang til. Forrige gang skjedde det på natta, mens det nå skjedde på verst tenkelig tidspunkt.

Møter avlyst

Hoksrud sier hele gjengen er preget, og gjentar at det er svært spesielt å være i New Zealand akkurat nå.

– Hva gjør dere med planene for resten av turen?

– Vi skulle på et møte i morgen, men dette er avlyst. Vi reiser hjem i morgen, og i mellomtiden følger vi med på TV-sendingene for å holde oss oppdatert.

Video Nytt jordskjelv i New Zealand

Nett-TV: Mange er døde og skadde etter skjelvet som rammet New Zealands nest største by, Christchurch midt i lunsjtiden i går.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt