Norske myndigheter er på stedet

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

RIO DE JANEIRO (NRK) Onsdag starter etterforskningen for fullt etter at en 34 år gammel norsk kvinne ble funnet død i sin bolig i småbyen Aracati i Nordøst-Brasil sist fredag.

Arnt Stefansen
Foto: NRK

Vakthavende ved Policia Civil i Aracati opplyser til NRK at det til nå har skjedd lite i saken, fordi kvinnen ble funnet samme dag som karnevalsfeiringen her i Brasil startet.

– Det er først i morgen at etterforskerne er på jobb etter helgen, og de er de eneste som kan uttale seg om saken, sier politiets vakthavende.

Drap eller selvmord

Det var ved 2-3 tiden natt til fredag at naboer fant den avdøde 34-åringen og varslet politiet. Kvinnen ble funnet i sin bolig i Aracati, en by med rundt 70.000 innbyggere i delstaten Ceara i det nordøstlige Brasil.

Kvinnen skal ha blitt kvalt, og politiet har fortalt til norske medier at de arbeider ut fra to teorier - drap eller selvmord. Den norske 34-åringen bodde sammen med en brasiliansk kjæreste, og ifølge politiet er han hovedmistenkt i saken. Mannen benekter straffskyld.

Kvinnens to små barn sov i et annet rom i huset da kvinnen døde, opplyser politiet. Mannen som er mistenkt er ikke faren til barna.

Den avdøde er fra Bergen og har bodd i Brasil i to perioder. Hun flyttet til Nord-Brasil i fjor, der hun slo seg ned i Aracati sammen med barna. Der skal hun ha truffet den brasilianske mannen som nå er mistenkt for å ha drept henne.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Norsk UD på plass

Etter det NRK har fått vite er en representant for norske myndigheter nå i Aracati for å danne seg et eget bilde av saken. Utenriksdepartementets folk her i Brasil har jobbet for fullt med saken de siste dagene.

På grunn av karnevalsfeiringen har det offentlige Brasil stått stille siden fredag, og UD har ennå ikke fått noen offisiell bekreftelse på dødsfallet.

Men i kveld er karnevalsfesten slutt og etterforskningen kan starte for fullt fra i morgen. Det er ventet at resultatene fra obduksjonen vil foreligge senest torsdag, og politisjef Tharcio Facó i Policia Civil i Aracati sier til norske medier at han vil gi saken høy prioritet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt