Hopp til innhold

Norske Charlotte (18) i Berlin: – Vi trodde det var en bilulykke

BERLIN (NRK): Charlotte Tuengen (18) og moren befant seg midt på julemarkedet i Berlin da lastebilen raste inn i folkemengden.

Charlotte Tuengen i Berlin

I BERLIN: Charlotte Tuengen fra Tønsberg var på julemarkedet da lastebilen kjørte over flere mennesker.

Foto: Privat

– Vi forstod ikke helt hva som skjedde. Plutselig så vi at det kom flere ambulanser og politibiler. Vi trodde først at det var en bilulykke, men så hørte vi at det var noen som hadde kjørt inn i julemarkedet og at noen var døde, sier Charlotte Tuengen (18) fra Tønsberg på telefon fra hotellrommet i Berlin.

Hun og moren bor på et hotell under et kvartal unna julemarkedet på Breitscheidsplatz like ved Kurfürstendamm i sentrum av Berlin, der en lastebil kjørte inn i folkemengden mandag kveld. 12 personer er bekreftet drept, og 48 personer er innlagt på sykehus, flere med alvorlige skader.

Ble redde

– Vi var omtrent rett ved der det skjedde, men det var på et stort torg og det var ganske mye bråk, så vi så ingenting. Men folk virket veldig forvirret og det var mange som ikke forstod hva som foregikk. Da vi skjønte at det ikke var en bilulykke ble vi veldig redde, sier Tuengen.

Kort tid etter ble de evakuert fra stedet.

– Politiet satte opp sperrebånd og ba oss forlate stedet. Det kom mange ambulanser, brannbiler og politibiler, forteller hun.

Tomme gater

Tysk politi ber nå folk om å holde seg innendørs. Tuengen kan se julemarkedet fra hotellrommet og forteller at gatene rundt er tomme.

– Hele området er evakuert, alle bodene er stengt og gatene rundt er sperret for trafikk, sier hun.

NRK har også snakket med et finsk par som ble vitne til hendelsen.

– Vi så menneskemengden løpe mot oss. Vi var på julemarkedet med venner, og det så ut som at lastebilen ikke kunne svinge. Vi så ingen skadde, så vi trodde først det var en ulykke, sier de til NRK.

Øyenvitner Berlin

ØYENVITNER: Disse finnene ble vitne til at lastebilen kjørte inn i folkemengden.

Foto: Guri Norstrøm / NRK

– Folk kom løpende

Julie Østengen (32) fra Oslo var på vei til en restaurant ved julemarkedet da folk plutselig kom løpende mot henne.

– I det jeg nærmet meg kom folk løpende mot meg og de sa masse ting på tysk som jeg ikke forstod. Etter hvert skjønte jeg at det var en bil som hadde kjørt inn i julemarkedet og at jeg ikke kunne gå i den retningen, sier hun.

Julie Østengen

I BERLIN: Julie Østengen forteller at det er få folk i gatene i Berlin.

Foto: Privat

Det var først da hun kom seg inn på restauranten at hun skjønte hva som foregikk.

– Det var da jeg skjønte at det var et angrep. Jeg er glad jeg ikke var nærmere enn det jeg var, jeg skulle egentlig på det julemarkedet senere på kvelden, sier hun.

SISTE NYTT

Siste nytt