Hopp til innhold

Norsk soldat truffet av streifskudd

En norsk soldat ble truffet av en kule i øret under et oppdrag i Faryab i Afghanistan lørdag kveld.

AFGHANISTAN

Den norske stabiliseringsstyrken (PRT) holder til i Maimana by og har hele den sør-østlige Faryab-provinsen som operasjonsområde (ARKIVFOTO).

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Hendelsen skjedde i Ortepadalen like nord for Maimana lørdag ettermiddag, melder NTB.

Det oppstod trefninger mellom opprørere og deler av den norske styrken som var på oppdrag sammen med den afghanske hæren.

Den norske soldaten pådro seg et rift i brusken i øret av et streifskudd, og ble evakuert med helikopter tilbake i basen i Maimana.

– Skaden er ikke alvorlig og soldatens pårørende er varslet, opplyser Forsvaret til NTB.

I kontakt med opprørerne

Skuddvekslingen varte i to timer, og Forsvaret opplyser at det ble avfyrt flere skudd mot de pansrede Iveco-kjøretøyene til de norske soldatene.

– Ortepadalen som soldatene var i er et urolig område. Norske styrker har flere ganger vært i kontakt med opprørere i dette området, sier den norske kontingentsjefen, oberst Anne Rydning til NTB.

– Når soldatene opererer her er de alltid forberedt på at de kan møte opprørere, forteller obersten, som har ansvaret for rundt 500 norske soldater i Afghanistan.

Norske styrker oftere i trefninger

Norske styrker må stadig oftere besvare ild fra opprørere i Afghanistan.

Mens det for to-tre år siden kun unntaksvis ble løsnet skudd, var den norske styrken i Faryab-provinsen i 2010 involvert i 99 ulike skyteepisoder.

Kontingentsjef Rydning har tidligere forklart økningen med økt nærvar av ISAF-styrker og den afghanske hæren, samt at opprørerne er smartere og mer offensive nå enn tidligere.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


SISTE NYTT

Siste nytt