Normal

Norsk mann drapssiktet i mystisk forsvinningssak

En nordmann er én av to siktede i en drapssak i Sverige. Sammen med en bekjent er han siktet for å ha drept en mann som har vært savnet siden i mars.

Politiet leter i et område på flere kvadratkilometer i Örsundbro i Sverige.

Politiet leter i et område på flere kvadratkilometer i Örsundbro i Sverige.

Foto: FREDRIK SANDBERG / NTB scanpix

Politiet antok i mars at den 25 år gamle savnede mannen fra Dalarna var bortført. Nå jobber de ut fra teorien om at han er drept. Til sammen seks personer er siktet i saken.

Ifølge VG er en av de to som er siktet for selve drapet, en 41 år gammel nordmann. Han bor i Enköping kommune, og har flere dommer, blant annet for brudd på narkotikalovgivningen.

Nordmannen ble hentet i leiligheten sin i går, og varetektsfengslet i dag.

Den andre drapssiktede er på samme alder med den savnede 25-åringen.

Mener den savnede er drept

– Vi har mistenke om at den personen som er meldt savnet i Dalarna, er drept, sier Anne Sjöblom hos den svenske påtalemyndigheten til svenske Aftonbladet.

Politiet i Uppsala, som etterforsker den antatte drapssaken, vil ikke gi flere detaljer i saken.

Ifølge tiltalen skal drapet ha blitt begått i Örsundsbro mellom 24. og 25. mars i år, tre uker etter at mannen forsvant.

Onsdag i denne uka sperret politiet av et stort område i Örsundsbro, i samme kommune som den 41 år gamle nordmannen bor.

Området, en eng og et skogsområde, var fortsatt avsperret fredag.

Alle er bekjente

De fire som ikke er siktet for selve drapet, er mistenkt for å ha hjulpet til med forbrytelsen, for å ha skjult en forbrytelse og for å ha skjult mistenkte forbrytere. De fire er en kvinne fra Dalarne, en 56 år gammel mann i Orsa og to menn til, blant dem en 27 år gammel mann fra Stockholmsområdet.

– De kjenner hverandre mer eller mindre alle sammen, sier Anne Sjöblom.

Verken politi eller påtalemyndighet vil si noe om hvorvidt de har funnet noe i det avsperrede området eller under husransakelsene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt