NRK Meny
Normal

Nordkoreansk delegasjon i Seoul

En høytstående nordkoreansk delegasjon kom i dag til Seoul for å delta i en minneseremoni for Sør-Koreas tidligere president Kim Dae-jung.

Nord-Koreas delegasjon ved begravelsen til Kim Dae-Jung

Nord-Koreas delegasjon la ned en krans som de hadde med fra Nord-Koreas leder Kim Jong-il.

Foto: KIM JAE-HWAN / AFP

Dette er første gang en nordkoreansk delegasjon deltar i en minneseremoni for en tidligere sørkoreansk president.

Kim Ki-nam

Leder av den nordkoreanske delegasjonen, Kim Ki-nam.

Foto: Ahn Young-joon / AP

- Vi kom hit for å vise vår sorg, sa lederen for Nord-Koreas delegasjon, Kim Ki-nam, under et møte med Sør-Koreas parlamentspresident Kim Hyong-o, melder nyhetsbyrået Yonhap.

LES: Nord-Korea gjenåpner grenseovergang

LES: Nord-Korea vil delta i Kim Dae-jungs begravelse

Kim Ki-nam er sekretær i kommunistpartiet i Nord-Korea, og han regnes for å være en av Kim Jong-ils nærmeste medarbeidere.

- Mulig møte med presidenten

Sør-Koreas gjenforeningsdepartement opplyser i dag at det ikke er planlangt møter i departementet med den nordkoreanske delegasjonen.

En kilde ved presidentens kontor sier imidlertid at president Lee Myung-bak vil vurdere å møte nordkoreanerne om de selv ønsker det, melder Yonhap.

Nobelprisvinner og brobygger

Kim Dae-jung mottok Nobels fredspris i 2000 for sin såkalte solskinnspolitikk og for sitt arbeid med å bedre forbindelsene til Nord-Korea.

LES: Kim Dae-jung er død

Toppmøtet mellom Kim Dae-jung og Kim Jong-il i Pyongyang i 2000 førte til en kraftig forbedring av forholdet mellom de to landene.

Kim Dae-jung døde tirsdag denne uken, og han skal gravlegges søndag. Nord-Koreas delegasjon er ikke ventet å delta i begravelsen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt