Nord-Korea kaller Joe Biden «gal hund»

Den demokratiske håpefulle presidentkandidaten Joe Biden ble torsdag kveld skjelt ut av Nord-Korea – i uvanlig harde ordelag.

Det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA sendte torsdag ut bilder av landets leder, Kim Jong-un, på besøk i et anlegg for varme kilder i Yangdok, et distrkt midt i landet.

Det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA sendte torsdag ut bilder av landets leder, Kim Jong-un, på besøk i et anlegg for varme kilder i Yangdok, et distrikt midt i landet.

Foto: KCNA / Reuters

Angrepet på Biden kom i en kommentar fra det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

Artikkelen, som først ble publisert i Pyongyang Times, har tittelen «En gal hund må slås i hjel med en gang».

Biden anklages i artikkelen for å ha kommet «en serie nedrakkinger av verdigheten» til det nordkoreanske lederskapet, noe som bør føre til en «nådeløs straff».

Amerikaneren ble bare omtalt med etternavn og i noen tilfeller feilstavet som «Baiden».

KCNA skrev videre Biden viste tegn på å være «i de siste stadiene av demens» og at «tiden har kommet for at han forlater livet».

Joe Biden

Joe Biden, her under et valgkamparrangement i Los Angeles torsdag, har så langt ikke svart på de nordkoreanske uttalelsene.

Foto: Damian Dovarganes / Damian Dovarganes

Pekte ikke på hvorfor

Det kom ikke frem i artikkelen hva Joe Biden har gjort for å pådra seg nordkoreanernes vrede.

Biden har imidlertid flere ganger den siste tiden uttalt seg kritisk om president Trumps utenrikspolitikk, skriver AFP.

Denne uken publiserte Bidens presidentkampanje en video som sier «diktatorer og tyranner blir rost, mens våre allierte blir dyttet til side».

I det ordet «tyrann» blir brukt, vises et bilde der president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un håndhilser under fjorårets toppmøte i Singapore.

Også i mai i år fikk Joe Biden gjennomgå etter at han i en tale hadde kalt Kim Jong-un for en «tyrann».

Den gang ble Biden kalt for en «imbesil» og «en tosk med lav IQ».

Høyt på skalaen

Retorikken understreker ifølge en forsker ved det sørkoreanske Sejong-instituttet, Cheong Seong-Chang, hvor «utålmodig regimet er når det gjelder enhver kritikk av Kim.

– Pyongyang har alltid hatet å høre at lederskapet deres blir kalt for tyrann eller diktator av omverdenen, sier Cheong.

Likevel var angrepet på Biden «ganske høyt på skalaen», sier ekspert på nordkoreansk propaganda ved Hankuk-universitetet, Mason Richey.

SISTE NYTT

Siste nytt