Ni døde etter jordskjelv i Japan

Minst ni omkom og over førti er er skadd etter kraftige jordskjelv sør i Japan. Politiet frykter at flere kan være fanget i sammenraste bygninger. Det er ikke sendt ut tsunamivarsel.

Jordskjelvet rystet Kumamoto i Japan klokken 21.26 lokal tid og bar med seg flere etterskjelv i samme område. To timer senere kom et nytt og like sterkt skelv i samme område.

Se video: Både det første skjelvet og et av etterskjelvene var på 6,4.

Butikk etter jordskjelv, Kumamoto

Denne butikken i Kumamoto bærer tydelige spor av jordskjelvet.

Foto: JIJI PRESS / Afp

Flere bygninger kollapset da et kraftig jordskjelv på 6,4 rammet øya Kyushu, sørvest i Japan klokken 9.26 på formiddagen lokal tid torsdag. Like etter kom et kraftig etterskjelv og noen timer kom det nye meldinger om et like kraftig skjelv som det første, også det var på 6,4 melder Reuters.

En person omkom da en bygning raste, en annen mistet livet i en brann etter skjelvet. Hvordan de andre døde er foreløpig ikke klart.

Episenteret var i byen Kumamoto, på 10 kilometers dybde, opplyser Japans Meteorologiske institutt, som også advarer om at det vil komme flere etterskjelv de neste dagene.

– Det ristet så kraftig at jeg ikke klarte å stå stille, sier politimannen Hironobu Kosaki til nyhetsbyrået AP. Han sier de har fått flere meldinger om sammenraste hus som det kan være mennesker i.

Huskollaps og brann

Ifølge lokale myndigheter kan så mange som 19 hus ha kollapset, men det er vanskelig å ha oversikt over skadene nå som det er natt og mørkt. (Se video øverst i artikkelen).

I byen Mashiki begynte det også å brenne flere steder etter skjelvet.

Kasumi Nakamura, som jobber for lokale myndigheter i landsbyen Nishihara, forteller at skjelvet varte i over 30 sekunder.

Det ligger to atomkraftverk i området, Sendai- og Genkai-verkene på Kyushu. De er ikke berørt av skjelvet, og driften går som normalt, melder BBC.

Jordskjelvet som rystet Japan i mars 2011 hadde en styrke på 9. Det førte til en tsunami og flere enn 18.000 mennesker døde.

Evakuerte i Kumamoto

I Kumamoto ble mange evakuert ut av bygninger i byen.

Foto: KYODO / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt