Narkosmuglere skal ha vært ansatt på Schiphol-flyplassen

Nederlandsk politi har arrestert flere ansatte ved flyplassen i Amsterdam i forbindelse med opprullingen av en smuglerliga.

Schiphol-flyplassen

For andre år på rad har nederlandsk politi pågrepet ansatte ved Schiphol-flyplassen for medvirkning til narkotikasmugling.

Foto: ROBIN UTRECHT / Afp

De 15 som er pågrepet er i alderen 23 til 65 år og kommer fra Nederland, Tyrkia og Colombia.

Sju av dem er ansatt i samme selskap ved flyplassen og skal ha tatt i mot pakker med narkotika fra latinamerikanske land som var skjult om bord i flyene.

Gjemt i flykroppen

Arrestasjonene har foregått siden juli i år, opplyser polititalsmann Robert van Kapel til nyhetsbyrået AFP.

Van Kapel forteller at flere titall kilo kokain har blitt gjemt i fly fra Mellom- og Sør-Amerika. De mistenkte ved flyplassen skal så ha hentet narkotikaen ut fra gjemmestedene og smuglet dem ut fra flyplassen.

Han vil ikke fortelle hvor i flyene narkotikaen var gjemt, men at den ikke skal utgjort noen sikkerhetsrisiko for flyene.

Flere kan bli pågrepet

De 15 mistenkte vil bli siktet for narkotikasmugling og flere av dem også for ulovlig våpenbesittelse, ifølge politiet.

Van Kapel utelukker ikke at flere vil bli pågrepet i saken.

I fjor ble 12 andre ansatte ved flyplassen arrestert for lignende forhold. I mars det året beslagla tollere 300 kilo kokain fra Sør- og Mellom-Amerika til en gateverdi av rundt 12 millioner euro.

I september fant tollere i Paris 1,2 tonn kokain i kofferter om bord et Air France-fly fra Venezuela. Også i denne saken mistenkte man at smuglerne hadde medhjelpere på flyplassen.

SISTE NYTT

Siste nytt