Hopp til innhold

Regjeringsavtale nærmer seg

Liberaldemokratene har invitert til formelle samtaler med Labour. Samtidig skal De konservative og Liberaldemokratene være enige om de grove trekkene for å danne regjering sammen.

Regjeringsforhandlinger i Storbritannia

De konservatives sjefsforhandler William Hague sier at det har vært fremgang i samtalene mellom dem og Liberaldemokratene.

Foto: PAUL HACKETT / Reuters

Sky News melder at forhandlingene nå er i ferd med å bevege seg inn i sluttfasen.

Samtidig sier statsminister Gordon Brown at Labour vil ha regjeringssamtaler med Liberaldemokratene.

Skissen til et regjeringssamarbeid er nå klar. Nå må forhandlerne ta den med tilbake til sine parlamentsmedlemmer og formalisere samarbeidet, melder den britiske nyhetskanalen.

Framgang i samtalene

Tidligere mandag sa De konservatives sjefsforhandler William Hague at det har vært fremgang i samtalene mellom dem og Liberaldemokratene i løpet av dagen.

- Vi skal nå rapportere tilbake til partileder David Cameron og ha møter med våre kolleger i parlamentet. Men forhandlerne på hver side jobber veldig godt sammen, sier han.

Frist i kveld

Liberaldemokratenes leder, Nick Clegg, har satt seg frist til i kveld med å bestemme seg for om de konservative skal få regjere alene, eller om de skal prøve seg på noe som kan få velgerne til å rase.

Det er 36 år siden Storbritannia sist hadde koalisjonsregjering, og danningen av en ny regjering vil kunne ta mye lenger tid enn det tradisjonelt tar.

Clegg og Cameron snakket sammen på telefon tidligere mandag - en samtale som beskrives som "positiv og konstruktiv"

SISTE NYTT

Siste nytt