NRK Meny
Normal

Nær 900 døde i Etiopia

Rundt 870 mennesker fryktes omkommet i den siste tidens oversvømmelser i Etiopia, etter at det i dag ble funnet ytterligere 170 døde flytende i en elv.

Folk i Dire Dawa leter i ruinene av hjemmet sitt etter noe de kan bruke
Foto: Abraham Fisseha / Scanpix/AFP

I alt er dermed 364 mennesker bekreftet omkommet. Myndighetene frykter at tallet på døde fortsatt kan komme til å stige med flere hundre.

Store deler av landet er rammet av flom. Vers har det gått ut over beboerne langs Omo-elven, hvor 14 landsbyer er oversvømmet.

Her har opptil 20.000 mennsker mistet hjemmene sine og alt de eide.

Vanskelig hjelpearbeid

Også andre steder er titusener rammet på samme måten.

Dårlig vær gjør det vanskelig for myndigheteter og andre hjelpere å nå frem med helikopter. Dermed må forsyninger fraktes med båter, noe som er mye langsommere og mindre effektivt.

Noen områder er uansett utilgjengelig for hjelpearbeidet.

FN lover hjelp

FNs generalsekretær Kofi Annan har lovet hjelp til Etiopia, som mange ganger de siste årene har vært rammet av tørke, oversvømmelser og sult.

I regnsesongen i fjor omkom minst 200 mennsker, mens flere enn 260.000 mistet hjemmene sine, da regnet strømmet ned og mange elver gikk over sine bredder. 

Regnsesongen varer vanligvis fra juni til august. Kraftig regn faller da i høyereliggende områder, noe som færer til at elvene flommer over i lavlandet. Etiopia har 70 millioner innbyggere.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt