Nå kan du sende navnet ditt til Mars

Enda en gang gir Nasa vanlige folk mulighet til å sikre seg en liten plass i historien. Nå kan du sende navnet ditt jordens naboplanet. Og det helt kostnadsfritt.

FILES-SPACE-MARS

Eget boardingkort: Etter å ha fylt inn navn og e-post får du tilsendt et eget boardingkort fra Nasa.

Foto: AFP/NASA

I 2018 vil Nasa sende en ny romfarkost til mars, og denne gangen kan du sikre deg en liten plass på turen. For nå skal Nasa – som de også har gjort tidligere – sende to brikker med navnet på hundretusenvis av mennesker opp til planeten.

Ved å sende inn navnet ditt på NASAs nettside for landingssonden Insight, vil du få bli med på reisen, helt gratis. Riktignok blant mange tusen andre navn, og mest sannsynlig med svært liten skrift, men for de fleste av oss vil nok dette være det nærmeste vi kommer den røde planeten.

Ikke første gang

I 2015 signerte nesten 827.000 mennesker navnet sitt på Nasas hjemmeside, for å sikre navnet sitt en plass ombord romfartøyet som skulle sendes opp.

Og året før sendte Nasa en brikke med navnene på 1,3 millioner mennesker ombord Nasas første Orion-romfartøy.

Skal undersøke planeten

Nasa skriver på sine hjemmesider at romsonden Insight (Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport) er pakket med instrumenter som skal finne ut mer om hvordan vår naboplanet i sin tid ble formet.

Mars

Romsonden Insight skal finne ut mer om hvordan vår naboplanet, Mars i sin tid ble formet.

Foto: Ho / AFP

– Mars fortsetter å begeistre romentusiaster i alle aldre. Denne muligheten lar folk bli en del av romfartøyet som skal studere innsiden av den røde planeten, sier Bruce Banerdt, forsker i NASA med hovedansvar for Insights.

Det er frist ut måneden for å sikre navnet ditt en plass på Insight. Klikk her hvis du ønsker å melde deg på.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt