NRK Meny
Normal

Radiokanal trosser musikkforbudet i Mogadishu

En radiokanal i Somalias hovedstad Mogadishu trosser forbudet, som er utstedt av islamistiske opprørerne, mot å spille musikk.

Shabelle radio, Mogadishu

En ikke navngitt medarbeider i kontrollrommet til Shabelle radio, Mogadishu. Kanalen bryter nå med musikkforbudet som er utstedt av islamistiske opprørerne.

Foto: Farah Abdi Warsameh / AP

Militante islamister i Somalia

Militante islamister i Somalia med hard straff hvis de hører musikk i hovedstaden Mogadishu.

Foto: ABDIRASHID ABDULLE ABIKAR / AFP

13. april i år ble radiomusikk forbudt fordi opprørsgrupper mener det strider mot islamsk lov.

10 dager tidligere gikk lederen av islamistgruppen Hisbul Islam, Ma'allin Hashi Mohamed Farah, med støtte fra den militante gruppen Al Shabaab, ut og befalte at radiostasjonene som holder til i områdene gruppen kontrollerer om å slutte å sende musikk.

Hisbul Islam og Al Shabaab kjemper for å innføre sharialover, en strengere form for islamsk lovgivning. Der hvor Al Shabaab overtar kontrollen, må kvinnene bære slør. BH er blitt straffet med pisking. Fjernsyn, kino og musikk er ikke tillatt.

Gikk over streken

Radio Shabelles leder, Osman Abdullahi Gure, sier at avgjørelsen om igjen å spille musikk ble tatt fordi de islamistene krevde at nasjonaldagen skulle boikottes, skriver NTB.

– De går over streken når de ber oss ignorere Somalias identitet, sier Gure til CNN.

Ettersom kanalen fattet vedtak om å trosse forbudet mot å dekke nasjonaldagen, besluttet den også å trosse forbudet mot musikk.

Alle andre radiostasjoner i Mogadishu velger å følge forbudet.

Spiller dyrelyder i protest

De siste årene har islamistgruppene ødelagt en rekke platebutikker og utført målrettede drap på musikere. Al Shabaab har også tidligere innført forbud mot BH, smykker, fjernsyn og kino.

Flere radiostasjoner har valgt å spille lydopptak av dyrebrøl, knurring og galopperende hover i protest mot et musikkforbud innført av islamistgrupper.

Ingen har før nå turt å bryte musikkforbudet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt