NRK Meny
Normal

Kina vil møte representanter for Dalai Lama

Kinesiske myndigheter vil møte representanter for Tibets åndelige eksil-leder Dalai Lama, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

Tibets åndelige leder Dalai Lama
Foto: STRINGER/INDIA / REUTERS

I dag offentliggjorde det kinesiske statlige nyhetsbyrået Xinhau at kinesiske myndigheter vil møte representanter for den åndelige lederen av Tibet, Dalai Lama.

NETT-TV: Kina vil ha dialog med Dalai Lama

Vil møtes snart

Møtet skal finne sted i løpet av de nærmeste dagene, opplyser offisielle kilder til det statlige nyhetsbyrået.

- I lys av de gjentatte henvendelsene fra Dalai Lamas side om å gjenoppta samtalene, vil nå det aktuelle departementet fra de sentrale myndighetene kontakte representanter fra Dalai Lama en av de nærmeste dagene, heter det i den offisielle pressemeldingen fra Xinhau.

Kinesiske myndigheter håper nå at samtaler med representanter for Tibets åndelige leder vil bidra til ro og stabilitet både i Tibets hovedstad Lhasa, og hindre fortsatt sabotasje av de kommende olympiske lekene i Beijing, heter det videre i pressemeldingen.

EU i møte med Kina

Nyheten kom like etter at EU-kommisjonens leder Jose Manuel Barroso hadde samtaler om Tibet med Kinas statsminister Wen Jiabao. Barroso sa etter samtalen at han håper på en snarlig bedring av situasjonen i Tibet

Kina har den siste tiden opplevd et voldsomt internasjonalt press i forhold til å innlede samtaler med Dalai Lama og hans representanter. Helt siden opptøyene i Lhasa startet for litt over en måned siden har Kina holdt Dalai Lama ansvarlig for bråket. De har derfor ikke ønsket verken å snakke med ham eller noen av hans representanter.

Positive til samtaler

Representanter for Dalai Lama sier i dag at de ønsker å snakke med kinesiske myndigheter.

- Dette er et skritt i riktig retning, og at bare samtaler ansikt til ansikt kan løse den spente situasjonen i Tibet, sier Dalai Lama representant Tenzin Takla til nyhetsbyrået AFP.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt