NRK Meny
Normal

Spania lokker med monsterbaby

I kampen om oppmerksomheten på verdensutstillingen i Shanghai stiller Spania med en over 6 meter høy kjempebaby – som til og med kan bevege seg.

Miguelín, maskot og skulptur i Spanias Expo-paviljong

Midt i Spanias paviljong på verdensutstillingen sitter babyen Miguelín og følger de besøkende med øynene.

Foto: Philippe Lopez / AFP

I går ble verdensutstillingen EXPO2010 åpnet i Shanghai i Kina. Hele 192 deltakerland har bygget opp egne paviljonger. Her skal de de neste seks månedene forsøke å overgå hverandre, og presentere det beste de har å tilby verden.

Isabel Coixet foran skulpturen Miguelín på EXPO2010

Filmregissøren Isabel Coixet har skapt kjempebabyen som nå trekker oppmerksomhet til den spanske paviljongen på verdensutstillingen.

Foto: Philippe Lopez / AFP

Les: Åpnet verdensutstillingen med fyrverkeri et OL verdig
Les: Lange køer foran Norges paviljong

Spania har valgt å fokusere på fremtiden, og har derfor latt en kunstner fylle et av rommene i sin paviljong med en kjempebaby.

Babyen som er designet av regissøren Isabel Coixet rager 6,5 meter over bakken, og er ikke bare en stillestående skulptur. Den har motorisert deler, og den spanske delegasjonen presenterer den som en animert skapning som kan «puste, blinke med øynene og drømme med byene som vi gir videre til framtidige generasjoner».

Skaperen av kjempebabyen sier til spansk presse at hun har laget skulpturen i tråd med temaet for årets verdensutstilling «Better city, better life» med fokus på hvordan byene kan utvikles seg inn i fremtida.

– Alle våre handlinger har direkte konsekvenser for framtiden til våre barn. Derfor må vi ta hensyn til dette, sier Coixet.

Se hvordan babyen ble laget:

Framtidens byer

Verdensutstillingen arrangeres i en av Kinas største byer Shanghai mellom 1. mai og 31. oktober og dekker et område så stort som hele 5,3 kvadratkilometer.

Tema for utstillingen er denne gangen «Better city, better life». Et tema som tar for seg hvordan urbane områder kan bli i framtiden.

Deltakerland fra hele verden viser fram sin kreativitet, særegne styrker og hva de mener de er gode på i dagens verdensmarked. For mange land er det også viktig å selge seg inn i et stadig viktigere marked nemlig vertsnasjonen Kina.

Det er ventet et sted mellom 70 og 100 millioner mennesker til utstillingen det neste halvåret, flesteparten vil være kinesere.

Bildegalleri: Et innblikk i paviljongene fra hele verden

Spanias paviljong til EXPO 2010

Slik ser Spanias paviljong ut. Taket er laget av over 8000 flettede paneler.

Foto: ALY SONG / REUTERS
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt