- Her sto huset mitt

55 år gamle Mohammed Ramzan mistet hjemmet og jobben i flommen i Pakistan. Nå bor han sammen med 13 andre i familien i et telt og det de klarte å redde fra vannet.

Pakistanske Mohamad Ramzan viser hvor huset hans stod

Pakistanske Mohamad Ramzan viser hvor huset hans stod før flommen kom og skylte det bort.

Foto: AARON FAVILA / Ap

Når Ramzan skal fortelle om det som skjedde, bryter han ut i gråt. Han hadde et hus i landsbyen Malik Arrian i Punjab-distriktet. Jobben hans var å lage og selge pakora.

Mohamad Ramzan

Mohamad Ramzan begynner å gråte ned han snakker om det han har mistet i flommen.

Foto: AARON FAVILA / Ap

Må ha nødhjelp for å overleve

Nå er landsbyen blitt en øy med mer enn 1000 mennesker, og på lørdag fikk innbyggerne i Malik Arrian for første gang nødhjelp siden de forrige måned ble avskåret fra resten av landet av vannmassene.

Ramzan og familien må ha nødhjelp for å overleve, forteller han til nyhetsbyrået AP.

– Gud vil sørge for at alle får den maten de trenger. Han vil sørge for at jeg får mat, sier Ramzan.

Vannet har begynte å synke

En måned etter at det ekstremt kraftige regnværet utløste Pakistans verste naturkatastrofe i nyere tid, har vannet begynt å synke, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Nå truer døden i form av sykdom og sult. 1643 personer er bekreftet omkommet, seks millioner har måttet forlate hjemmene sine og infrastruktur og jordbrukssektoren er påført skader for flere titalls milliarder kroner.

Flommen har også skapt andre typer bekymringer, som for 40 gamle Zainab Bibi, som mistet alt hun eier - også alle bryllupsgavene - og nå lurer på hvordan hun skal får giftet bort sine ni døtre .

Ikke varslet regn med det første

Selv om bakken mange steder begynner å tørke, jobbes det fortsatt for å redde byen Thatta fra vannmassene . Byen ligger i kystdeltaet, 70 kilometer øst for Karachi, i den sørlige provinsen Sindh.

Situasjonen beskrives som kritisk av lokale tjenestemenn. Kvinner og barn har forlatt byen, som har 300.000 innbyggere, mens mennene er igjen i et forsøk på å redde eiendeler hvis vannet skulle komme.

Det er ikke varslet regn de neste dagene, og ifølge meteorologer har vannet trukket seg tilbake i de fleste elveleier. Men det vil ta opptil tolv dager før elvene i Sindh-provinsen renner normalt.

Tallet på omkomne er ventet å stige markant når vannet er borte og myndighetene får oversikt over mennesker som har blitt borte i vannmassene og ennå ikke er funnet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt