- Hvordan kan jeg gifte bort døtrene mine nå?

– Alle bryllupsgavene jeg har samlet inn er feid vekk, sier den fortvilte moren som skulle ha giftet bort døtrene i Pakistan i neste uke.

Zainab Bibi

Zainab Bibi har mistet alle sine eiendeler i flommen. Nå frykter hun for døtrenes fremtid.

Foto: AP

Da vannet begynte å piple inn i huset, var det ingen tid å miste for 40 år gamle Zainab Bibi. Hun fikk med seg sine ni døtre og flyktet fredag fra huset og landsbyen som var i ferd med å bli oversvømt av flommen i Pakistan.

Ikke en eneste gjenstand fra huset rakk hun å få med seg, men hun klarte å redde seg selv og barna.

Bare i løpet av et par dager har over en million mennesker i Pakistan måttet flykte på samme måte fra hjemmene sine. Flommen blir sett på som landets største naturkatastrofe noensinne, og så langt har mer enn 17 millioner mennesker blitt rammet.

Les også: Demning slår sprekkar
Les også: Varsler forverring av katastrofen i Pakistan

Svigerfamilien venter på svar

Fredag ettermiddag stod hele landsbyen til Bibi under vann, og alle av familiens eiendeler var feid vekk av vannmassene.

Det Bibi er mest fortvilet over er gavene hun over lang tid har samlet opp til de to eldste døtrene som skulle gifte seg i neste uke. Fordi hun har mistet alt hun eier, frykter hun at både bryllupet og fremtiden til jentene står i fare.

Zainab Bibis døtre

Zainab Bibis døtre sitter nå på trygg avstand fra flommen i en leir i Sukkur. Farah, som sitter i midten, er en av døtrene som skulle ha giftet seg i neste uke.

Foto: AP

– Nå spør svigerfamiliene om når bryllupet skal finne sted. Jeg har ingenting, så hvordan kan jeg arrangere bryllup, sier hun opprørt til nyhetsbyrået AP.

Nå bor Bibi og barna hennes i en leir for flomflyktninger i Sukkur i Pakistan, og må bare vente der, uten å vite hva den nærmeste fremtiden vil bringe.

Nye oversvømmelser

Samtidig viser meldinger fra nyhetsbyråene at flommen har gjort nok et brudd på en av demningene som skulle beskytte byen Thatta sør i Pakistan.

Rundt 70 prosent av Thattas befolkning på i alt 300.000 har så langt kommet seg unna byen, og det jobbes på spreng for å berge byen fra oversvømmelser.

Folk flykter fra Thatta

Overfylte biler og lastebiler er på vei vekk fra Thatta. Det er fare for at vannet oversvømmer byen helt.

Foto: Fareed Khan / Ap

Lørdag meldes det om at nye oversvømmelser truer Sindh-provinsen sør i Pakistan.

Av 23 distrikter i provinsen, har 19 så langt vært herjet av flom, meldte FNs kontor for koordinering av humanitære saker (OCHA) fredag.

Avhengig av internasjonal hjelp

– Omfanget av denne katastrofen er så stor at myndighetene ikke kan takle det alene. Vi prøver å takle det, men vi trenger internasjonal støtte, sa en talsperson for Sindh-provinsen til nyhetsbyrået AFP i dag.

Åtte millioner mennesker er nå avhengige av hjelp etter flomkatastrofen. Store områder med rikt jordbruksland, som landets økonomi avhenger av, har blitt vasket vekk.

1600 mennesker har omkommet og 2366 er skadet i flommen så langt, ifølge myndighetene. Tjenestemenn advarer mot at millioner av liv står i fare grunnet sykdommer og matmangel.

Les også: Økt givervilje blant nordmenn
Les også: - Vi er der de trenger oss mest

SISTE NYTT

Siste nytt