NRK Meny
Normal

Stormløp for å berge Thatta

Pakistanske myndigheter har beordret evakuering av 300.000 innbyggere fra Thatta. Ingeniører jobber på spreng for å berge byen fra oversvømmelse.

Flom i Thatta

Minst 70 prosent av Thattas befolkning på i alt 300.000 har så langt kommet seg unna, men noen er fortsatt igjen.

Foto: Pervez Masih / Ap

– Vi har beordret befolkningen i byen Thatta til å flytte til tryggere steder, etter at flommen har ødelagt en demning ved landsbyen Faqir Jogoth, sier den høytstående tjenestemannen Manzoor Sheikh til nyhetsbyrået AFP.

Minst 70 prosent av Thattas befolkning på i alt 300.000 har så langt kommet seg unna. Flomvannet nærmer seg byen raskt, forteller han.

– Vi håper ingeniørene fra hæren vil klare å reparere bristen i demningen. Ellers vil flomvannet oversvømme Thatta, sier Sheikh.

LES OGSÅ: Demning slår sprekkar

(Saken fortsetter under bildet)

Folk flykter fra Thatta

Overfylte biler og lastebiler er på vei vekk fra Thatta. Det er fare for at vannet oversvømmer byen helt.

Foto: Fareed Khan / Ap

– Den verste tragedien

Flommen har nå herjet Pakistan i nesten en måned. En femtedel av landet, og 17 millioner mennesker er berørt.

Byene Sujawal, Mirpur Bathoro og Darro, som alle ligger i nærheten av Thatta, har allerede blitt evakuert. 400.000 mennesker bor i byene til sammen.

LES OGSÅ: Nye evakueringar i Pakistan

Folk flykter fra Thatta med buskap og bagasje, mens ingeniører forsøker å reparere et hull i demningen, forteller en AFP-reporter på stedet.

(Saken fortsetter under bildet)

Flom i Thatta

Vannet har sprengt seg igjennom en jordvoll ved Thatta. Tiden er knapp er ingeniørene fra den pakistanske hæren: Snart kan byen være helt oversvømt.

Foto: Pervez Masih / Ap

– Det er den verste tragedien. Vi forlater hjemmene våre i en elendig tilstand, sier Abdul Karim Palejo, en skolelærer i Thatta.

– Jeg forlater et hus som er mer enn et århundre gammelt. Hjertet mitt blør når jeg tenker på huset oversvømmet av flomvann, legger han til.

LES OGSÅ: FN ber om 40 helikoptre til Pakistan

1600 omkomne

Åtte millioner mennesker er nå avhengige av hjelp etter flomkatastrofen i Pakistan. Store områder med rikt jordbruksland, som landets økonomi avhenger av, har blitt vasket vekk.

1600 mennesker har omkommet og 2366 er skadet i flommen så langt, ifølge myndighetene. Tjenestemenn advarer mot at millioner av liv står i fare grunnet sykdommer og matmangel.

LES OGSÅ: Økt givervilje blant nordmenn
LES OGSÅ: - Vi er der de trenger oss mest

En talsperson for FNs kontor for koordinering av humanitær hjelp (OCHA) i Islamabad har beregnet at én million mennesker har måttet forflytte seg de siste 48 timene i Sind-provinsen sør i Pakistan.

LES OGSÅ: – Taliban vil angripe hjelpearbeidere i Pakistan

Landsbyboere flykter fra hjemmene i Thatta

Landsbyboerer flykter med buskapen i Thatta, i nærheten av Hyderabad.

Foto: Pervez Masih / Ap
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt