Tunisier arrestert for å støtte terrorgrupper

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En mann er arrestert i Frankrike, mistenkt for å ha spilt en nøkkelrolle i finansiering og rekruttering til Al Qaida og andre terrorgrupper.

Mannen, som er administrator for en franskspråklig ekstremist-nettside, er foreløpig siktet for å ha deltatt i terrorplanlegging.

Han skal også ha hatt en sentral rolle i finansiering av virksomhet drevet av en eller flere terror-organisasjoner, skriver nyhetsbyrået AP.

Arrestert i Toulon fredag

Ifølge franske myndigheter er mannen 35 år og opprinnelig fra Tunisia, men bor i den sør-franske byen Toulon. Han ble arrestert hjemme sist fredag, etter ett års etterforsking.

Han skal også ha drevet rekruttering for blant andre den fryktede Al Qaida i Maghreb (Nord-Afrika) og i Irak, via Internett.

Påtalemyndigheten skal ha bevis for at mannen har sendt materiale fra sin personlige datamaskin til terroristgrupper. Etterforskerne sier de sitter på flere tusen e-poster fra maskingen hans.

Mannen skal også ha spilt en sentral rolle i å samle inn midler til gruppenes våpen-innkjøp. Politiet mener de har tatt en meget sentral skikkelse innen internasjonalt terrormiljø.

Terror-opplæring på nett

Politiet mener at 35-åringen «har styrt operasjoner og i stor grad finansene til de blodigste terror-gruppene fra Pakistan til Spania», ifølge den franske påtalemyndigheten i Paris.

Nettsiden han har administrert, skal ha vært en veritabel verktøykasse for framtidige terrorister.

Her fikk man vite hvordan man lager eksplosiver, eller hvem som kan egne seg til å rekrutteres til jihad (hellig krig), og om pengeinnsamlinger og våpenkjøp.

Her forklares det også hvordan agenter forsøker å infiltrere jihad-nettverk, hvor utenlandske ambassader holder til og hvordan man samler inn etterretningsinformasjon.

– Strenge antiterror-lover

Tidligere i år ble en Algerie-født fransk atomfysiker dømt til fem år i fengsel for sin rolle i planlegging av terrorisme sammen med Al Qaida i Maghreb via Internett.

Mannens forsvarere hevder at han er offer for Frankrikes overdrevne strenge lover mot terrorisme fordi han bare diskuterte teorier på jihadisters nettsider uten å ta konkrete skritt mot terrorisme.

SISTE NYTT

Siste nytt

Demonstrasjoner i Bogotá

Colombia: Blodig oppstand mot myndighetene

Det startet som en protest mot høyere skatter. Og det er blitt et omfattende sosialt opprør som har kostet minst 26 mennesker livet.