Tunisier arrestert for å støtte terrorgrupper

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En mann er arrestert i Frankrike, mistenkt for å ha spilt en nøkkelrolle i finansiering og rekruttering til Al Qaida og andre terrorgrupper.

Mannen, som er administrator for en franskspråklig ekstremist-nettside, er foreløpig siktet for å ha deltatt i terrorplanlegging.

Han skal også ha hatt en sentral rolle i finansiering av virksomhet drevet av en eller flere terror-organisasjoner, skriver nyhetsbyrået AP.

Arrestert i Toulon fredag

Ifølge franske myndigheter er mannen 35 år og opprinnelig fra Tunisia, men bor i den sør-franske byen Toulon. Han ble arrestert hjemme sist fredag, etter ett års etterforsking.

Han skal også ha drevet rekruttering for blant andre den fryktede Al Qaida i Maghreb (Nord-Afrika) og i Irak, via Internett.

Påtalemyndigheten skal ha bevis for at mannen har sendt materiale fra sin personlige datamaskin til terroristgrupper. Etterforskerne sier de sitter på flere tusen e-poster fra maskingen hans.

Mannen skal også ha spilt en sentral rolle i å samle inn midler til gruppenes våpen-innkjøp. Politiet mener de har tatt en meget sentral skikkelse innen internasjonalt terrormiljø.

Terror-opplæring på nett

Politiet mener at 35-åringen «har styrt operasjoner og i stor grad finansene til de blodigste terror-gruppene fra Pakistan til Spania», ifølge den franske påtalemyndigheten i Paris.

Nettsiden han har administrert, skal ha vært en veritabel verktøykasse for framtidige terrorister.

Her fikk man vite hvordan man lager eksplosiver, eller hvem som kan egne seg til å rekrutteres til jihad (hellig krig), og om pengeinnsamlinger og våpenkjøp.

Her forklares det også hvordan agenter forsøker å infiltrere jihad-nettverk, hvor utenlandske ambassader holder til og hvordan man samler inn etterretningsinformasjon.

– Strenge antiterror-lover

Tidligere i år ble en Algerie-født fransk atomfysiker dømt til fem år i fengsel for sin rolle i planlegging av terrorisme sammen med Al Qaida i Maghreb via Internett.

Mannens forsvarere hevder at han er offer for Frankrikes overdrevne strenge lover mot terrorisme fordi han bare diskuterte teorier på jihadisters nettsider uten å ta konkrete skritt mot terrorisme.

SISTE NYTT

Siste nytt

Gikk sammen for første gang etter skandaleintervjuet

Da prinsene Harry og William ankom begravelsen til bestefaren, gikk fetter Peter Phillips mellom dem. Da de kom ut gikk de side om side. Det er første gang siden prins Harry og Meghan gjorde sitt intervju med Oprah Winfrey.