Normal

Minst 67 skadd i opptøyer i Italia

Hundrevis av afrikanske arbeidere har gjort opprør i den italienske byen Rosarno etter flere sammenstøt med lokalbefolkningen.

Italiensk politi i byen Rosarno
Foto: Adriana Sapone / Scanpix/AP

Utenlandske arbeidere demonstrerer i Rosarno

Rundt 2000 arbeidere demonstrerte i gatene.

Foto: STR / Scanpix/AFP
Utenlandske arbeidere evakueres fra Rosarno

Flere av arbeiderne ble evakuert av politiet.

Foto: Adriana Sapone / Scanpix/AP

Opptøyene startet før helgen, da to av arbeiderne ble skutt i beina med luftgevær av ukjente angripere i en bil, sier politiets talsmann Renato Cortese til nyhetsbyrået AP.

Rundt 2000 innvandrere demonstrerte foran rådhuset fredag, for å protestere mot det de mener er rasisme blant lokalbefolkningen.

Et titalls innvandrere begynte å knuse bilruter og sette fyr på søppeldunker, sperret av en vei og havnet i klammeri med opprørspolitiet, skriver AP.

Påkjørt med vilje

Opptøyene eskalerte ytterligere sent fredag kveld. Rundt 100 beboere, bevæpnet med jernstenger, batonger og bensindunker, okkuperte rådhuset og satte opp en barrikade på en av hovedveiene, skriver The Guardian .

Ytterligere to personer skal ha blitt skutt med pellets natt til lørdag, tre ble mishandlet med jernstenger, og fem personer ble påkjørt med vilje, ifølge sykehuskilder.

En av dem som ble angrepet med jernstang måtte opereres for en nyreskade, og en annen må gjennomgå en hjerneoperasjon, opplyser sykehuset Santa Maria degli Ungheresi i nabobyen Polistena.

Barrikade i Rosarno

En barrikade laget av biler i Rosarno.

Foto: Adriana Spaone / Scanpix/AP

Beboere holder seg innendørs

I løpet av de siste to dagene har minst 19 politifolk og 31 innvandrere blitt skadd, samt et titalls beboere, opplyser politiet.

Lokale beboere ble bedt om å holde seg hjemme, og skoler og butikker holdt stengt, melder italiensk radio.

Politiet sendte forsterkninger til området natt til lørdag, og evakuerte over 300 utenlandske arbeidere i busser.

Rosarno har rundt 14.000 innbyggere. Flere tusen utenlandske arbeidere kommer til byen hvert år for å hjelpe til med høstingen av appelsiner og klementiner.

Skylder på mafiaen

Innenriksminister Roberto Maroni hisset på seg mange da han sa at spenningene var et resultat av for høy toleranse for skjult innvandring.

Den høyreorienterte avisen Il Giornale, som er eid av statsminister Silvio Berlusconis familie, sier seg enig i at illegale innvandrere må holdes ute av landet., skriver nyhetsbyrået AFP.

«Men når de først er her, kan de ikke bli skamløst utnyttet og beskutt mens de gjør jobbene våre arbeidsløse rynker på nesa av», skriver avisen videre.

Presten Luigi Ciotti, grunnleggeren av organisasjonen Libera, peker på den kriminelle organisasjonen 'Ndrangheta, som dominerer Calabria-regionen.

- Mafiaen som kontrollerer regionen utnytter innvandrerne på en kynisk måte. De kriminelle sjefene vet at illegale innvandrere ikke kan gjøre opprør fordi de ikke har noen ID-papirer, og får derfor ingen beskyttelse fra staten, sier Ciotti til avisen La Stampa.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt