Hopp til innhold

Minst 13 drept i fengselsopprør i Mexico

Minst 13 innsatte er drept og 26 skadet etter at det brøt ut opprør i et fengsel i Mexico, ifølge lokale myndigheter.

MEXICO-VIOLENCE/

Politiet prøver å stoppe slektninger til innsatte som blokkerer hovedinngangen ved Cadereyta-fengselet i utkanten av Monterrey. Opprør i fengselet medførte at minst 13 innsatte er drept.

Foto: DANIEL BECERRIL / Reuters

En talsmann for sikkerhetsmyndighetene i Nuevo Leon, Aldo Fasci, sier opprøret fant sted i fengselet Cadereyta. Han sier sikkerhetsstyrker ble sendt til stedet for å få satt en stopper for urolighetene.

Politiet hadde i flere timer forsøkt å forhandle med de involverte uten hell. De utkommanderte sikkerhetsstyrkene fikk da frie tøyler til å bruke alle midler for å beskytte andre innsatte og fengselets ansatte, legger han til.

MEXICO-VIOLENCE/

Helikopter med vann måtte til for å slukke brannene som innsatte hadde startet i Cadereyta-fengselet.

Foto: DANIEL BECERRIL / Reuters

Ifølge Fasci ble politiet møtt av 250 innsatte som kastet steiner og slo med jernstenger.

Sikkerhetsstyrkene brukte så alle midler for å hindre at tre av vaktene skulle omkomme under opptøyene.

Dødstallene kan stige

Det er uklart hvor mange innsatte som var involvert i slagsmålet og hvor mange som ble drept av sikkerhetsstyrkene. Fasci sier dødstallet kan stige, ettersom åtte er kritisk skadd.

Fengselet ligger i utkanten av byen Monterrey, den tredje største byen i Mexico. Opptøyer, drap og innsatte som rømmer er vanlig i flere av fengslene i Mexico. Ikke minst i de fengslene som styres av narkotikagjenger. I 2016 førte en omfattende kamp mellom to rivaliserende bander i Topo Chico-fengselet i samme område til at 49 personer døde.

MEXICO-VIOLENCE/

Pårørende samlet seg utenfor Cadereyta-fengselet i Mexico. De ville ha svar på hvem som er døde og skadet etter opprøret i fengselet.

Foto: DANIEL BECERRIL / Reuters

Nå samler familier seg utenfor Cadereyta-fengselet og krever informasjon om deres pårørende.

SISTE NYTT

Siste nytt