NRK Meny
Normal

Minst 153 døde i tankbilulykke i Pakistan

Iføle AP er 153 mennesker bekreftet døde i Pakistan, etter at det begynte å brenne i en veltet oljetankbil. Minst 50 personer er skadet.

Minst 123 mennesker omkom da tankbil veltet og tok fyr.

FORTVILET: Bilder fra stedet viser det store omfanget av brannen. FOTO: AP

Ulykken skjedde søndag, da oljetankbilen veltet på en motorvei. Menneskene omkom da det begynte å brenne i oljen som lakk ut av tankbilen.

Redningsarbeidere sier til nyhetsbyrået AP at 153 personer er bekreftet omkommet. Ifølge AP skal minst 50 personer være skadet. For flere av dem skal tilstanden være kritisk med alvorlige brannskader. Dødstallene fryktes å stige. Både menn, kvinner og barn skal være blant de døde.

Ulykken skjedde i Bahawalpur i Punjab-provinsen øst i landet. Tankbilen var på vei til Lahore da sjåføren mistet kontroll over kjøretøyet. I tillegg til tankbilen skal også flere personbiler og motorsykler være brent, ifølge BBC.

Laster kart, vennligst vent...

HER SKJEDDE DET: Tankbilulykken skjedde i Punjab-provinsen.

Ifølge Naseer skal flere av de omkomne og skadde ha sprunget mot tankbilen for å samle opp oljen som rant ut, da kjøretøyet begynte å brenne.

Også flere lokale medier melder om ulykken, melder BBC.

AP har snakket med Saznoor Ahmad, som ble vitne til at to familiemedlemmer døde i brannen.

– Det brant veldig fort, sier han til AP.

Myndighetene har foreløpig ikke bekreftet årsaken til bilvelten, eller hvorfor det begynte å brenne, melder AP. Øyevitner forteller at folk som røyket på stedet kan ha antent brannen, skriver BBC.

Det pakistanske militæret skal ha sendt helikoptre til ulykkesplassen for å bistå evakueringen av skadde til sykehus.

Imran Shah, talsperson for det pakistanske trafikkpolitiet, sier til en lokal TV-kanal at trafikkpolitiet var raskt på stedet, men at de ikke klarte å stoppe de mange landsbybeboerne som strømmet til for å samle olje.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt