200 personer som jobber for de meksikanske myndighetene hev i seg fleskesvor og tortillaer fylt med svinekjøtt da arbeidsdepartementet holdt en hagefest som de håpet ville ha en positiv smitteeffekt.
Til tonene av beroligende jazz passet servitører kledd i hvite skjorter, svarte vester og blå munnbind på at alle hadde svin på tallerkenen.
Gjestene viste ingen tegn til bekymring og koste seg med maten under de hvite teltene.
Vil normalisere forholdet til grisen
Nå som den verste stormen har lagt seg etter svineinfluensaen, er det viktig for meksikanske myndigheter å normaliserer folks forhold til svinekjøtt.
Arbeidsminister Javier Lozano forklarte at grisefesten ble holdt for å ”vise Mexico og verden at det er helt trygt å spise det velsmakende og næringsrike svinekjøttet.”
Flere land, inkludert Kina, Russland og Ukraina, har stoppet importen av meksikanske svinekjøttprodukter etter svineinfluensaens utbrudd.
Mexico er en av verdens ti største produsenter av svinekjøtt, og skepsisen mot kjøttet rammer en allerede hardt prøvet økonomi.
- Trenger seks måneder
Landbruksminister Alberto Cardenas Jimenez tror etterspørselen og prisene på svinekjøtt vil trenge seks måneder for å hente seg igjen. Etterspørselen etter kjøttprodukter av svin har sunket med 70 prosent på grunn av svineinfluensaen.
Den meksikanske organisasjonen for grisebønder mener svineinfluensaen har kostet industrien ca 1.2 milliarder kroner.
Jimenez ber meksikaneren om igjen begynne å spise svinekjøtt , og minte på at Verdens Helseorganisasjon har sagt at man ikke blir smittet av å spise kjøttet.
Kjøper svin til statsansatte
- Det er viktig at alle produktive sektorer i dette landet står sammen og passer på arbeidsplassene våre, og viktigst av alt er at vi fortsatt har tro på svinekjøttet etter at det flere ganger har blitt sagt at kjøttet ikke sprer influensaen, sa Jimenez og la til at Mexico har det beste svinekjøttet i verden.
Landbruksminister Alberto Cardenas sa at meksikanske myndigheter vil kjøpe mer svinekjøtt til soldater, sjøfolk og folk som jobber for det statlige selskapet for å gi salget av svinekjøtt en dytt i riktig retning.
Gjennomsnittsmeksikaneren spiser 14 kilo svinekjøtt hvert år, som ikke er mye sammenlignet med europeiske land som Spania og Tyskland, hvor hver innbygger i gjennomsnitt spiser nesten 60 kilo per år.