NRK Meny
Normal

McCanns er tilbake i Storbritannia

- Som foreldre vil vi aldri gi opp håpet om å finne Madeleine. Men vi har ikke vært delaktig i vår kjære datters forsvinning, sa Gerry McCann idet han og familien ankom Storbritannia.

McCanns tilbake i Storbritannia

McCanns tilbake i Storbritannia.

- I dag returnerte vi hjem slik vi planla etter nøye overveielser. Vi ønsker at barna våre skal få leve et så normalt liv som mulig i hjemlandet. De siste dagene har vært forferdelige. Vi vil takke alle støttespillere, sa McCann i den forberedte talen som han ga pressekorpset ved foten av flytrappen.

Paret landet på East Midlands airport i Leichestershire i England ca. klokken 13.20 norsk tid.

Han ba pressen om å respektere privatlivet deres nå som de har kommet hjem.

SE FRA FLYPLASSEN: Gerry McCanns uttalelse

Formelt siktet

Både Kate og Gerry McCann er formelt siktet i forbindelse med forsvinningen av datteren.

Ifølge portugisisk presse skal påtalemyndighetene ha ønsket å sikte Madeleines mor for uaktsomt drap før hun reiste tilbake til England og skal ha diskutert varetektsfengsling.

Men ettersom fireåringen fortsatt ikke er funnet er det usikkert om påtalemyndigheten har grunnlaget for å be om fengsling, skriver avisene. 

Vil renvaskes

Nå som de har kommet hjem, ønsker foreldrene å hyre flere advokater for å renvaske navnene sine og å finne datteren. Ifølge faren hadde ikke portugisisk politi beviser til å tiltale dem.

Paret får likevel ikke røre fondspengene som folk over hele verden har samlet inn i kampanjen for å finne Madeleine, via nettsiden www.findmadeleine.com.

Hjemreise var planlagt

– Kate og Gerry reiser hjem til Storbritannia denne morgenen, slik det opprinnelig var planlagt, opplyser talskvinne for familien, Justine McGuiness, natt til i dag.

– Vi legger vekt på at hjemreisen skjer full overenskomst med de portugisiske myndighetene og politiet, sier McGuiness videre.

Advokaten til Kate og Gerry McCann opplyser at politiet ikke har ilagt ekteparet noen reisebegrensninger.

– De kan reise hvor de vil, når de vil, sier Carlos Pinto de Abreu, som legger til at ekteparet kan oppholde seg i sitt hjem i Leicestershire i de sentrale delene av England mens politiet fortsetter etterforskningen.

– Drepte ikke Maddie

Fire år gamle Madeleine McCann forsvant sporløst fra familiens ferieleilighet sør i Portugal 3. mai i år. Gerry McCann avviser enhver antydning om at han og kona har noe med datterens forsvinning å gjøre.

– Vi drepte ikke Maddie, sier han til den britiske søndagsavisa News of the World.

– Vi er helt uskyldige og vil renvaske våre navn, legger han til.

Familien til Kate og Gerry McCann trygler politiet i Portugal om ikke ensidig å etterforske mistanken om at paret selv har drept datteren Madeleine. De pårørende sier de fortsatt har håp om at piken er i live.

Forhandlet med politiet

News of the World skriver at ekteparet McCann har fryktet at portugisisk politi kunne komme til å arrestere dem og at har forhandlet med politiet for å få lov til å forlate landet.

De portugisiske etterforskerne skal arbeide ut fra en teori om at Kate McCann ved en ulykke ga datteren en dødelig overdose sovemedisin. Da Madeleine døde, ble hun og ektemannen angivelig enige om å forsøke å skjule det som var skjedd.

Etterforskerne skal ha tilbudt Madeleines mor en form for hestehandel med løfte om lavere straff hvis hun tilstår å ha drept datteren.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt