Hopp til innhold

May sier at Trump-besøk vil gå som planlagt, tross kritikk mot Londons ordfører

Statsminister Theresa May sier at Donald Trumps statsbesøk til Storbritannia vil bli gjennomført som planlagt tross Trumps kritikk av Londons ordfører.

USAs president Donald Trump

VELKOMMEN: USAs president Donald Trump ønskes velkommen til Storbritannia av statsminister Theresa May.

Foto: Alex Brandon / AP

Statsminister i Strobritannia Theresa May

STATSMINISTER: Theresa May, statsminister i Storbritannia.

Foto: BEN STANSALL / AFP

– Forholdet til USA er vårt dypeste og viktigste samarbeid innen forsvar og sikkerhet, sier May i et intervju med The Sun.

Hun føyer til at hun mener den amerikanske presidenten tar feil når det gjelder kritikken han har rettet mot Londons ordfører Sadiq Khan, men på direkte spørsmål om hvorvidt Trumps besøk vil bli gjennomført som planlagt, svarer hun ja.

Også utenriksminister og Londons eks-ordfører Boris Johnson forsvarer Khan. I likhet med May mener han at Trumps besøk bør gjennomføres som planlagt.

Trump brukte Twitter til å beskyldte Khan for en «patetisk» reaksjon på terrorangrepet etter at han ba Londons innbyggere om ikke å være redde.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

En talsperson for Khan uttalte til nyhetsbyrået AFP at London-borgermesteren har viktigere ting å gjøre nå enn å svare på en uinformert-tweet fra Donald Trump.

Borgermesterens kontor mener den amerikanske presidenten bevisst har tatt Khans uttalelser ut av kontekst.

Khan har uttalt til Channel 4 at Storbritannia «ikke bør rulle ut den røde løperen» for Trump, mens Liberaldemokratenes leder Tim Farron krever at May avlyser statsbesøket.

Et statsbesøk innebærer blant annet at Trump vil bli tatt imot av dronning Elizabeth.