Hopp til innhold

Trump med nytt angrep på Londons borgermester:­ – Patetisk unnskyldning

USAs president Donald Trump gjentar sin kritikk av London-borgermester Sadiq Khan etter terrorangrepet i den britiske hovedstaden. Storbritannias statsminister Theresa May sa mandag at hun mener det er feil å kritisere Khan.

Donald Trump og London-ordfører Sadiq Khan

OPPHETET: Donald Trump kaller London-borgermester Sadiq Khans uttalelser patetiske. Khan sa søndag at han har viktigere ting å gjøre enn å svare Trump.

Foto: Odd Andersen Atef Safadi / AFP

– Patetisk unnskyldning av London-borgermester Sadiq Khan som måtte tenke raskt etter sin «ingen grunn til å være bekymret»-uttalelse, skrev Trump på Twitter mandag.

Den amerikanske presidenten skriver også at «MSM» («mainstream media», eller etablerte medier på norsk, journ. anm.) jobber hardt for å promotere London-borgermesterens budskap.

Laster Twitter-innhold

– Har bedre ting å gjøre

Det var andre gang på 48 timer etter terrorangrepet i London at USAs president langet ut mot Khan.

Mandagens utspill fra Trump kom etter at Khan hadde sagt til Londons innbyggere at

Britain's Prime Minister Theresa May speaks outside 10 Downing Street after an attack on London Bridge and Borough Market left 7 people dead and dozens injured in London

Storbritannias statsminister Theresa May støtter London-borgermesteren.

Foto: Kevin Coombs / Reuters

«det ikke er grunn til å være bekymret over økt politinærvær i dagene som kommer».

– Innbyggerne i London vil se en økt tilstedeværelse fra politiet i dag de neste dagene. Det er ingen grunn til å bli bekymret. En av oppgavene til politiet og alle oss andre, er å sørge for at vi er så trygge som mulig, sa Khan blant annet i et intervju med BBC.

Trump tok Khans ord ut av sammenheng og tvitret søndag at «minst 7 er drept og 48 såret i terrorangrep og Londons ordfører sier det ikke er grunn til å være bekymret!".

I en uttalelse sendt fra Khans kontor søndag ettermiddag, het det at «Londons borgermester har viktigere ting å gjøre enn å svare på Trumps feilinformerte tweet som med hensikt tar hans (Khans, red.anm.) oppfordringer til London-boerne ut av sammenheng».

Laster Twitter-innhold

May forsvarer Khan

Statsminister Theresa May gikk mandag ut og støttet London-borgermesteren. Etter et valgmøte fikk hun spørsmål om hva hun synes om Twitter-angrepene fra Trump.

– Jeg synes Sadiq Khan gjør en god jobb og det er feil å si noe annet.

May avviste å kritisere Trumps uttalelser, men sa hun er uenig med Trump på flere saker, som blant annet klimaendringer.

– Jeg har kritisert Donald Trump før. Jeg synes ikke han burde ha trukket USA fra Parisavtalen, sa May til britiske medier før Trump kom med sin andre runde med Khan-kritikk mandag.

Søndag kveld fulgte Khan selv opp med en kommentar overfor BBC da han sa at «noen folk blomstrer på strid og splittelse. Vi skal ikke la Donald Trump splitte våre samfunn».

De siste dagene har Trump også brukt mikrobloggtjenesten Twitter til lange ut mot det han mener er politisk korrekthet i debatten om hvordan man skal forhindre terror. Trump skriver også at «vi må ta grep for å sørge for sikkerheten for våre folk».

– Er det noen som legger merke til at vi ikke har en debatt om våpenkontroll nå? Det er fordi de brukte kniver og en lastebil, skrev Trump søndag.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt