NRK Meny
Normal

Mann pågrepet etter katastrofebrann i California

En 40 år gammel mann er pågrepet mistenkt for å ha startet skogbrannen som har ført til store ødeleggelser og evakuering av flere tusen mennesker i California.

California skogbrann

Verst har det gått ut over småbyen Lower Lake. Her jobber brannmannskap med å slukke brannen i et nabolag i byen.

Foto: Kent Porter / Ap

Sheriffen i Lake County, Brian Martin, opplyser at mannen ble pågrepet mandag og siktet for 17 tilfeller av brannstiftelse, skriver AP.

Brannvesenet i fylket rundt 150 kilometer nord for San Francisco i USA sier at brannen som har herjet i området har påført skader for nesten 100 millioner kroner og etterlatt flere titalls familier uten hjem. Flere tusen mennesker er evakuert.

Unntakstilstand

Totalt skal 175 hjem og flere bedrifter og bygninger være ødelagt som følge av brannen som startet lørdag lokal tid nord i den amerikanske delstaten, og guvernøren i California, Jerry Brown, har erklært unntakstilstand i området

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet

APTOPIX California Wilfires
Foto: Kent Porter / Ap

Verst har det gått ut over småbyen Lower Lake med rundt 1.300 innbyggere. Flammene har blant annet nådd hovedgaten i byen og postkontoret, en vingård og et bilverksted er ødelagt. Flere nabolag er jevnet med jorden.

– Langvarig virkning

Doug Pittman, talsmann for Sheriff-kontoret i Lake County, uttalte i går til San Francisco Chronicle at brannen vil ha en «langvarig og ødeleggende virkning på området».

Nesten 1000 brannfolk har deltatt i forsøk på å slukke skogbrannen uten hell. Terrenget i området gjør det vanskelig for brannmannskapene å få tilgang.

Ekstrem tørke har bidratt til økt brannfare og California har opplevd flere «store eksplosive» branner i løpet av sommeren.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt