Hopp til innhold

4.000 evakuert etter skogbrann i Nord-California

Rundt 4.000 mennesker har måttet flykte fra hjemmene sine etter en skogbrann som herjer rundt 150 kilometer nord for San Francisco i USA.

APTOPIX California Wilfires
Foto: Kent Porter / Ap

Ifølge lokale myndigheter har brannen spredt seg over fem kvadratkilometer siden den brøt ut søndag ettermiddag lokal tid, skriver AP.

I Lower Lake har myndighetene evakuert 1.200 innbyggere, og byen Copsey Creek, øst for Lower Lake, måtte også evakuere utover ettermiddagen da brannvesenet mistet kontroll over brannen.

Ekstrem tørke

Flammene truer også hjemmene til 3.000 mennesker i Hidden Valley Lake, og innbyggerne der har blitt bedt om å være på tå hev i tilfelle de også må evakueres.

Flere enn 700 brannfolk har deltatt i forsøk på å slukke skogbrannen uten hell. Ekstrem tørke har bidratt til økt brannfare og California har opplevd flere «store eksplosive» branner i løpet av sommeren.

Økende brannfare

Ifølge brannvesenet i California har over ti hus blitt ødelagt av brannen, men øyenvitner sier til AP at de så at langt flere hus ble slukt av flammene.

Temperaturen forventes å stige til 10 grader over gjennomsnittet i Sør-California og myndighetene i noen deler av Nord-California har advart om ytterligere fare for brann.

Skogbrann California

SISTE NYTT

Siste nytt