Mann døde etter biljakt i Sverige

Svensk politi skjøt tirsdag kveld mot en mann som skal ha forsøkt å kjøre på en politibetjent i Örebro. Den mistenkte ble fraktet til sykehus med alvorlige skader, og senere erklært død.

Det hele startet med at en politipatrulje forsøkte å stoppe en bil i Örebro i 21.30-tiden tirsdag, men den mannlige føreren kjørte fra stedet i høy fart.

– Kjøretøyet kjørte i høy hastighet og veldig hensynsløst gjennom Örebro, ut på E18 og så tilbake til Örebro. Underveis er hastigheten så høy og kjøringen så skjødesløs at bilen støter inn i både midtrabatter og motorvern på veien. Det gjør at bilen blir mer og mer vanskelig å kjøre med, med punkterte dekk og så videre, sier politiets pressetalsmann Tommy Lindh til P4 Örebro.

Laster Twitter-innhold

Da politiet, etter en lengre biljakt, skulle pågripe mannen, skal han ha forsøkt å kjøre på en politibetjent.

– Bilen kjører mot en politimann som skal gripe inn mot føreren. Dette gjør at politimannen avfyrer sitt tjenestevåpen én gang, noe som ikke får føreren til å avbryte angrepet, og politiet avfyrer ytterligere skudd, sier Lindh til Aftonbladet.

Politiet opplyser i en pressemelding at føreren klarte på nytt å komme seg unna og fortsatte ferden. Bilen ble senere funnet et stykke unna. Like i nærheten fant politiet også føreren, som ble sendt til sykehus med alvorlige skader.

Mannen var da mistenkt for mordforsøk og grov uaktsomhet i trafikken, ifølge Aftonbladet. Senere samme kveld ble han erklært død.

SISTE NYTT

Siste nytt