Mann døde etter biljakt i Sverige

Svensk politi skjøt tirsdag kveld mot en mann som skal ha forsøkt å kjøre på en politibetjent i Örebro. Den mistenkte ble fraktet til sykehus med alvorlige skader, og senere erklært død.

Det hele startet med at en politipatrulje forsøkte å stoppe en bil i Örebro i 21.30-tiden tirsdag, men den mannlige føreren kjørte fra stedet i høy fart.

– Kjøretøyet kjørte i høy hastighet og veldig hensynsløst gjennom Örebro, ut på E18 og så tilbake til Örebro. Underveis er hastigheten så høy og kjøringen så skjødesløs at bilen støter inn i både midtrabatter og motorvern på veien. Det gjør at bilen blir mer og mer vanskelig å kjøre med, med punkterte dekk og så videre, sier politiets pressetalsmann Tommy Lindh til P4 Örebro.

Laster Twitter-innhold

Da politiet, etter en lengre biljakt, skulle pågripe mannen, skal han ha forsøkt å kjøre på en politibetjent.

– Bilen kjører mot en politimann som skal gripe inn mot føreren. Dette gjør at politimannen avfyrer sitt tjenestevåpen én gang, noe som ikke får føreren til å avbryte angrepet, og politiet avfyrer ytterligere skudd, sier Lindh til Aftonbladet.

Politiet opplyser i en pressemelding at føreren klarte på nytt å komme seg unna og fortsatte ferden. Bilen ble senere funnet et stykke unna. Like i nærheten fant politiet også føreren, som ble sendt til sykehus med alvorlige skader.

Mannen var da mistenkt for mordforsøk og grov uaktsomhet i trafikken, ifølge Aftonbladet. Senere samme kveld ble han erklært død.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt