NRK Meny
Normal

Mange fanget under kollapset bygning i Tanzania

Minst 15 personer mistet livet da en tolv etasjer høy bygning kollapset i Tanzanias hovedstad, Dar-es-Salaam. Skolebarn skal være blant de savnede.

Minst 15 er bekreftet omkommet og mange er fanget under en bygning som kollapset i Dar-es-Salaam i Tanzania. Mange skolebarn skal være savnet.

Mange trodde byen ble rammet av et jordskjelv da bygget raste sammen fredag.

– 15 er funnet døde i ruinene. Så langt har vi bare funnet to personer i live, sier Suleiman Kova i politiet i Dar-es-Salaam, ifølge Reuters.

Flere skal fortsatt være fanget i bygningen, og politi og redningsarbeidere jobber fredag med å finne overlevende i ruinene.

Den kollapsede bygningen ligger nær en moské i sentrum av Dar es Salaam.

Dar es Salaam, Tanzania

En gutt ringte fra mobiltelefonen sin inne fra den kollapsede bygningen og fortalte faren sin at han ikke fikk puste, forteller selgeren Hamisi Mgosi til Reuters.

Foto: @kumeil/Twitter

Barn fra en koranskole skal være blant de savnede, melder BBC.

BBCs Hassan Mhelela sier den 12 etasjer store bygningen var under oppføring.

– Jeg trodde det var et jordskjelv, og så hørte jeg skrik. Hele bygningen falt sammen, sier øyenvitnet Musa Mohamed til nyhetsbyrået AFP.

– Ringer inne i ruinene

Fortvilte personer som er fanget inne i bygningen skal ha ringt til venner og familie, skriver BBC.

– Det er mange mennesker fanget i ruinene. En gutt ringte fra mobiltelefonen sin inne fra den kollapsede bygningen og fortalte faren sin at han ikke fikk puste, forteller selgeren Hamisi Mgosi til Reuters.

13 mennesker skal være reddet ut i live, men redningsarbeidet pågår fortsatt.

Det er en mengde mennesker rundt bygningen sammen med politi og redningsarbeidere.

Reuters skriver at det nå er en byggeboom i byen. Tempoet i byggingen har reist bekymring rundt sikkerheten, melder nyhetsbyrået.

Dar es Salaam

Redningsarbeidere letter etter overlevende i ruinenen etter den 12 etasjer høye bygningen som kollapset i sentrum av Dar es Salaam i Tanzania.

Foto: STRINGER / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt