NRK Meny
Normal

Etnisk og politisk voldsbølge i Karachi

Minst 24 mennesker er drept i Pakistans største by Karachi de siste to døgnene.

Politi og butikkeier i Karachi

Halvmilitære styrker patruljerer i Karachi, der butikkeierne stenger dørene og trekker ned gitteret foran vinduene hvis ryktene om ny uro begynner å gå.

Foto: AKHTAR SOOMRO / Reuters

Lokale medier melder om en serie uro og sammenstøt, der væpnede menn har gått til angrep mot politiske og religiøse grupper, som igjen har hevnet seg med nye angrep. Mange innbyggere er også såret i urolighetene.

Politiet i Karachi sier ikke noe om hvem som står bak angrepene. Mange av de drepte er skutt fra passerende biler, ifølge politiet, som også sier at flere er arrestert.

I fjor sommer ble over 70 mennesker drept i en etnisk og politisk voldsbølge i byen, som har 18 millioner innbyggere. Da ble det antatt at politiske rivaler til byens største parti MQM.

700 drept i Karachi i år

I dag sier MQMs talsmann Wase Jalil at den lokale og den nasjonale regjeringen må gå til en langt hardere aksjon mot det han kaller kriminelle og terrorister.

- Hvis regjeringen ikke går til aksjon nå, vil situasjonen i Karachi bli verre, sier Jalil.

Bare i løpet av 2012 skal urolighetene i havnebyen som er svært viktig for landets økonomi, krevd over 700 menneskeliv, ifølge tall fra regjeringen.

Voldsbølgen skader landets økonomi og har ført til ytterligere politisk ustabilitet i Pakistan.

I natt, norsk tid, ble to mennesker drept, og 10 ble såret da en bombe plassert på skinnegangen eksploderte idet et tog passerte nord for Karachi.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt