NRK Meny
Normal

Madeleine-etterforskning i kaos

Etterforskningen av kidnappingen av Madeleine McCann er i kaos etter at en av politimennene i går ble tiltalt for forbrytelser i en annen sak med en savnet jente.

Gerry McCann bærer bilder av datteren Madeleine McCann
Foto: ABDELHAK SENNA / AFP

Goncalo Amaral og fire andre portugiskiske politimenn ble i helgen tiltalt for lovbrudd i forbindelse med etterforskningen av Joana Cipriano.

Hun forsvant fra en landsby drøye ti kilometer fra stedet der Madeleine McCann ble bortført. Den ni år gamle jenta har ikke blitt sett siden hun forsvant for tre år siden.

Hennes mor og onkel ble erklært skyldig i å ha drept og kuttet opp den unge jenta, etter at hun tok dem på fersken i å ha et incestuøst forhold.

Banket opp under avhør

Joanas mor Leonor har siden påstått at hun ble banket opp til hun tilsto under et politiavhør, uten at hun hadde advokat tilstede og uten at aktor visste om hva som skjedde.

Myndighetene i Portugal bekreftet i går at tre politimenn er tiltalt for tortur, en fjerdemann for å ha utelatt bevis og en femtemann for å ha forfalsket dokumenter. Myndighetene ønsket ikke å avlsøre hvem av politimennene som var tiltalt for hva.

 

Gerry McCann med en T-skjorte med bilde av datteren Madeleine McCann

Gerry McCann med en T-skjorte med bilde av datteren Madeleine McCann.

Foto: NACHO DOCE / REUTERS

Fortsetter i jobben

Til tross for tiltalen er ikke Goncalo Amaral suspendert fra jobben som etterforskningskoordinator i Madeleine-saken.

Madeleines foreldre, Kate og Gerry McCann, ble informert om tiltalene i går. En talsmann for familien sier at de "ikke kan huske å ha møtt Amaral ansikt til ansikt, og at de naturligvis er bekymret over å høre anklagene".

Ifølge politikilder er Amaral "svært sint" over beskyldningene, og vurderer å ta saken videre.

- Han er profesjonell og har stor suksess når det gjelder å løse saker, sier politikilden. Kilden mener også at Amaral er skuffet over at pressen ikke skriver om de løste sakene, bare om anklagene mot ham.

Kritikk og frustrasjon

Ikke ulikt Madeleine-saken fikk også etterforskningen av Joanas forsvinning en dårlig start da huset der Joana sist ble sett ikke ble avsperret i tide.

Også ekteparet McCann har uttrykt frustrasjon over forsinkelsene som preget begynnelsen av etterforskningen av Madeleines forsvinning.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt