Hopp til innhold

Lovlig marihuana gir lange køer i California

Siden 1. januar har det vært lov å kjøpe cannabis til privatbruk i California. Det har ført til lange køer og fornøyde selgere.

Marihuana lovlig i California

FORNØYD: Steve DeAngelo er storfornøyd med å kunne selge marihuana til privat bruk.

Foto: Elijah Nouvelage / Reuters

Steve DeAngelo har lenge vært innehaver av et utsalgssted som selger medisinsk marihuana, men fra 1. januar har han kunnet selge marihuana uten at kundene har trengt å ha resept fra lege.

Utenfor butikken i Oakland, California har det vært lange køer siden det ble lovlig med det narkotiske middelet, og flere utsalgssteder kan rapportere at de har hatt det mer hektisk enn noensinne.

I Oakland ventet opp mot 100 personer i kø før butikken hadde åpnet klokken 06 om morgenen. De som ventet i kø fikk marihuana for en slikk og ingenting.

– Det er en stor dag for alle, sier Steve DeAngelo til AP.

Butikkeier av utsalgsstedet Buddies i San Jose, Matt Lucero, sier til CNN at han forventet et salg som økte med 30 prosent over natta, men at det ser ut til at det har økt med 50 til 60 prosent.

Lange køer

I Oakland er det lange køer for å få kjøpt marihuana.

Foto: Elijah Nouvelage / Reuters

Tomme hyller

Flere utsalgssteder i andre delstater opplevde tomme hyller etter en dag eller to, men butikkeier Matt Lucero var godt forberedt og har lagrene fulle.

– Når andre har startet med lovlig salg har de gått tomme etter en dag eller to, men vi har masse på lager, sier Lucero til CNN.

Flere venter på lisens

Mange byer har ennå ikke fått lisens til å selge lovlig marihuana, dette gjelder for noen av de største byene i delstaten, San Francisco og Los Angeles.

Byrået for kontroll av marihuana, «The Bureau of Cannabis Control», har sendt ut 200 lisenser forrige uke, og butikker i Los Angeles kan selge marihuana til privat bruk fra i morgen av.

California er den sjette delstaten i USA som har legalisert salg av marihuana for privat bruk. Ifølge New Frontier Data, som lager rapporter om marihuanasalget i USA, kan det forventes en verdi på 7 milliarder dollar i løpet av få år.

Fra før har du kunnet kjøpe marihuana til privat bruk lovlig i Colorado, Washington, Oregon, Alaska og Nevada.

Neste delstat ut for legalisering av marihuana er Massachusetts, der det blir lovlig 1. juli.

SISTE NYTT

Siste nytt