UNIFIL i skuddlinjen

Tre av posisjonene til FN-styrken UNIFIL i Sør-Libanon er truffet av israelske granater. Ingen soldater eller sivile ble såret.

UNIFIL-soldat følger flyangrep i Sør-Libanon
Foto: N.Solic / Scanpix/Reuters

Onsdag slo to israelske granater ned i en FN-stilling i Maroun al-Ras i Sør-Libanon der også 36 sivile hadde søkt ly, men ingen ble skadet.

En annen granat traff UNIFIL-hovedkvarteret i Naqura. Det ble gjort materielle skader på hovedkvarteret, men ingen personskade.

 

Ved Maroun al-Ras ble det også skutt fra Hizbollah-stillinger, sier en FN-talsmann til Reuters.

Intense kamper

Også torsdag ble det meldt om intense kamper like nord for den israelsk-libanesiske grensen, men ikke om noen flere granater mot FN-installasjoner. UNIFIL-soldater var da blant annet sysselsatt med å evakuere FN-ansatte og andre utlendinger fra havnebyen Tyr.

Det israelske forsvaret har likevel ignorert gjentatte forespørsler om å garantere sikkerheten til kolonner som frakter forsyninger til  UNIFIL-stillinger og rammede libanesiske sivile, ifølge styrken.

Diskuterer ny styrke

Samtidig blir det diskutert å opprette en ny internasjonal styrke i Sør-Libanon, etter en våpenhvile. Israel har sagt at landet ikke vil utelukke en styrke, men at den må være mye sterkere enn UNIFIL. Flere europeiske land har lovet å bidra med mannskaper, men USA har ennå ikke gitt støtte til en ny internasjonal styrke.

 Den mest kjente hendelsen med angrep på FN-stillinger i Libanon skjedde i 1996, da israelsk artilleri beskjøt en FN-leir i Quana og drepte over 100 sivile som hadde søkt tilflukt i leiren. Hendelsen førte til sterke internasjonale reaksjoner mot Israel.

 

Slitne UNIFIL-soldater i Tyr i Sør-Libanon
Foto: N.Nasser / Scanpix/AP

 

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt