NRK Meny
Normal

Leter etter savnede på Youtube

Jordskjelv- og tsunamiofre i Japan har fått hjelp fra Internett-giganten Google til å lete etter sin savnede kjære på Youtube.

Youtube.com/shousoku, leter etter savnede kjære på nettet

Google har satt i gang en tjeneste der man kan lete etter savnede på nettet.

Foto: Youtube.com/shousoku

Videodelingssiden begynte fredag å legge ut videoer av ofre i katastrofen. Ofrene ber om informasjon om venner og familie.

På NRKs multimedia-side kan du klikke deg rundt på ikonene for å se bilder og video fra hele uken siden jordskjelvet rammet Japan.

Dette er akkurat det Internett ble laget for.

Youtube-bruker Starrwulfe / Youtube.com/shousoku

Missing Person Finder

De korte videoene, de fleste på under ett minutt, er tatt opp i tilfluktsrom på forskjellige steder i Japan og lagt ut på Youtube.com/shousoku.

Missing Person Finder-tjenesten på Youtube er en videoutgave av en internettjeneste Google umiddelbart la ut etter skjelvet fredag 11. mars.

Google legger også ut lister over de som bor i tilfluktsrom rundt om i Japan på bildedelingssiden Picasa.

Bruker arbeidstiden på Japan-redning

En Google-talsmann sier til nyhetsbyrået AFP at mange ansatte har fått lov til å bruke minst en femdel av arbeidstiden sin til å utvikle teknologi som kan hjelpe redningsarbeidet i Japan.

Google har lenge tillatt sine ansatte å bruke 20 prosent av arbeidstiden på utvikling av prosjekter som de interesserer seg for, men som ikke faller innenfor deres normale arbeidsoppgaver.

Youtube.com/shousoku, leter etter savnede kjære på nettet

Det ligger allrede mange videoer der japanere ber om informasjon om venner og familie som har vørt savnet siden jordskjelvet forrige fredag.

Foto: Youtube.com/shousoku
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt