Far til voldtektsoffer ble latterliggjort av politiet

Innbyggerne i den indiske landsbyen der de to tenåringskusinene ble voldtatt og hengt, er i harnisk over politiets manglende vilje til å hjelpe.

Gjengvoldtatt indisk kvinne hengt i et tre

Mange fra den lille indiske landsbyen samlet seg rundt mangotreet der de to voldtatte kusinene ble funnet hengt.

Foto: Ap

Faren til den ene av de voldtatt og drepte jentene forteller at han ble latterliggjort av det lokale politiet da han ba dem om hjelp til å finne sin da savnede datter.

Ifølge BBC nektet de å hjelpe ham da de oppdaget at han var fattig og en kasteløs dalit.

De to jentene skal ha gått ut i en av åkrene for å gå på toalettet utenfor landsbyen da de ble overfalt og voldtatt av flere menn tirsdag kveld, før de ble funnet hengt i et tre like ved.

Flere kan bil arrestert

Nå har tre menn blitt arrestert, deriblant en politimann, i forbindelse med den grove voldtekten og drapet på de 14 og 16 år gamle jentene. Politiet utelukker ikke at flere kan bli arrestert i forbindelse med ugjerningen.

Politiet mente i går at de to kusinene skal ha tatt sitt eget liv etter voldtekten, mens familien og mange i den lille landsbyen mener de ble drept av gjerningsmennene etter gjengvoldtekten.

Dårlig historikk

India har en dårlig historikk i det å forhindre seksuell vold. Dette til tross for at lovskjerpelser og forsøk på å endre holdninger til kvinner, som følge av at en student i New Delhi ble voldtatt og kritisk skadd på en buss i desember 2012.

Kvinnen døde senere av skadene på et sykehus. Hendelsen rystet India og førte til masseprotester.

Tidligere i år ble en ung jente gjengvoldtatt i en avsidesliggende landsby i delstaten Vest-Bengal. Dette skal ha skjedd etter ordre fra landsbyens eldre, som motsatte seg at hun hadde et forhold til en muslimsk mann.

I dag ble det også avslørt at barn på en internatskole vest i landet skal ha blitt regelmessig voldtatt og tvunget til å spise hundeavføring.

SISTE NYTT

Siste nytt