Indiske tenåringskusiner gjengvoldtatt

Jentene på 14 og 15 år skal ha blitt voldtatt av tre menn. Kusinene ble funnet døde, hengende fra et tre i nærheten av hjemmene sine.

Laster kart, vennligst vent...

Budaun-distriktet, Uttar Pradesh, India

Jentene tilhørte en lavkastegruppe (Dalit).

En rapport om dødsårsaken indikerer at de hengte seg selv etter overfallet i en landsby i Budaun-distriktet i delstaten Uttar Pradesh tirsdag.

– Rapporten indikerer at de hengte seg, noe som betyr at de trolig begikk selvmord, sier politisjef Atil Saxena i Budaun-distriktet til nyhetsbyrået AFP.

Den hovedmistenkte i saken ble arrestert etter at jentenes slektninger leverte en anmeldelse av fem menn som omfattet gjengvoldtekt, drap og seksuelt overgrep mot barn.

– Et team på rundt 50 politifolk ser etter de mistenkte som har gått i skjul, ifølge Saxena.

Dårlig historikk

Politisjefen kan ikke bekrefte den eksakte alderen på de mistenkte, men sier at de var sent i tenårene.

Hendelsen førte til protester fra ofrenes familie og landsbybeboere. De beskyldte politiet for å være apatiske på onsdag, da likene ble funnet.

Fra før av har India en dårlig historikk i det å forhindre seksuell vold. Dette til tross for at lovskjerpelser og forsøk på å endre holdninger til kvinner, som følge av at en student i New Delhi ble voldtatt og kritisk skadd på en buss i desember 2012. Kvinnen døde senere av skadene på et sykehus. Hendelsen rystet India og førte til masseprotester.

Tidligere i år ble en ung jente gjengvoldtatt i en avsidesliggende landsby i delstaten Vest-Bengal. Dette skal ha skjedd etter ordre fra landsbyens eldre, som motsatte seg at hun hadde et forhold til en muslimsk mann.

SISTE NYTT

Siste nytt