NRK Meny
Normal

Indiske tenåringskusiner gjengvoldtatt

Jentene på 14 og 15 år skal ha blitt voldtatt av tre menn. Kusinene ble funnet døde, hengende fra et tre i nærheten av hjemmene sine.

Laster kart, vennligst vent...

Budaun-distriktet, Uttar Pradesh, India

Jentene tilhørte en lavkastegruppe (Dalit).

En rapport om dødsårsaken indikerer at de hengte seg selv etter overfallet i en landsby i Budaun-distriktet i delstaten Uttar Pradesh tirsdag.

– Rapporten indikerer at de hengte seg, noe som betyr at de trolig begikk selvmord, sier politisjef Atil Saxena i Budaun-distriktet til nyhetsbyrået AFP.

Den hovedmistenkte i saken ble arrestert etter at jentenes slektninger leverte en anmeldelse av fem menn som omfattet gjengvoldtekt, drap og seksuelt overgrep mot barn.

– Et team på rundt 50 politifolk ser etter de mistenkte som har gått i skjul, ifølge Saxena.

Dårlig historikk

Politisjefen kan ikke bekrefte den eksakte alderen på de mistenkte, men sier at de var sent i tenårene.

Hendelsen førte til protester fra ofrenes familie og landsbybeboere. De beskyldte politiet for å være apatiske på onsdag, da likene ble funnet.

Fra før av har India en dårlig historikk i det å forhindre seksuell vold. Dette til tross for at lovskjerpelser og forsøk på å endre holdninger til kvinner, som følge av at en student i New Delhi ble voldtatt og kritisk skadd på en buss i desember 2012. Kvinnen døde senere av skadene på et sykehus. Hendelsen rystet India og førte til masseprotester.

Tidligere i år ble en ung jente gjengvoldtatt i en avsidesliggende landsby i delstaten Vest-Bengal. Dette skal ha skjedd etter ordre fra landsbyens eldre, som motsatte seg at hun hadde et forhold til en muslimsk mann.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt