Hopp til innhold

Lå i åtte timer under sin døde mor

Mens fransk politi ventet på kriminalteknikere fra Paris lå den vesle jenta fastklemt i åtte timer under sin døde mor. Politiet visste ikke at hun var der og sikret åstedet etter et brutalt angrep.

Åsted Savoie

Fransk politi vokter åstedet der fire personer ble skutt og drept.

Foto: Alexis Moro / Ap

Onsdag kveld ble fire personer funnet skutt og drept i og rundt en britiskregistrert BMW like ved Annecy-sjøen i området Haute-Savoie øst i Frankrike.

En av de drepte var en fransk syklist, han ble funnet i nærheten av bilen sammen med en åtte år gammel skadd jente. Inne i bilen satt en mann i førersetet og to kvinner i baksetet, alle de tre var drept.

Mannen i førersetet het Saad al-Hilli og var fra London, opplyser fransk politi.

Ingen visste

Eric Maillaud

– Den vesle jenta lå urørlig i åtte timer, sier Eric Maillaud fra lokal påtalemyndighet.

Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / Afp

Det ingen var klar over er at det var et lite barn i den samme bilen. En fire år gammel jente ble funnet ved midnattstider da kriminalteknikere kom fram til stedet for å undersøke bilen.

– Hun var under de to døde, der hadde hun ligget i åtte timer uten å bevege seg. Hun snakker engelsk og har forklart at hun hørte bråk og skrik, men hun klarer ikke forklare mer, hun er jo bare fire år, sier talsmann for den lokale påtalemyndigheten, Eric Maillaud.

Han forsikrer at jenta nå er tatt hånd om og at storesøsteren hennes, som ble sendt til sykehus i Grenoble, skal være utenfor livsfare, skriver Le Monde.

De lokale politifolkene hadde fått klare ordre om å ikke røre bilen og ikke åpne dørene i tilfelle de gjennomskutte vinduene skulle rase sammen.

– I løpet av natten kikket både leger, brannmenn og teknisk personell inn gjennom kulehullene i vinduene på bilen. Men ingen så den vesle. Jentungen, som må ha vært vettskremt, rørte seg ikke, sier en fransk politimann ifølge Le Figaro.

Var på ferie

De drepte ble funnet av en syklist onsdag ettermiddag på en parkeringsplass like ved et skogområde rett utenfor landsbyen Chevaline.

Familien er briter som har vært på campingferie i området, opplyser politiet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Saint-Jorioz

En politimann vokter campingplassen der den britiske familien bodde.

Foto: PHILIPPE DESMAZES / Afp

– Det dreier seg trolig om en familie som har tatt inn på en campingplass i Saint-Jorioz, mannen hadde gitt sine passopplysninger til dem. De drepte er ennå ikke blitt flyttet på, så vi har ikke kunnet lete etter identifikasjonspapirer i bilen, sier Maillaud.

De drepte i bilen er mor, far og bestemor, opplyser fransk politi ifølge den franske avisen L'Express.

Ukjent årsak

Store styrker er satt inn i etterforskningen, men politiet sier at de foreløpig har lite å gå etter. Det er funnet en rekke tomhylser fra automatvåpen på åstedet, men ingen våpen. Maillaud sier politiet har to teorier om hva som kan ha skjedd.

– De kan enten ha blitt overfalt, det er det mest trolige, men vi kan ikke utelukke at det dreier seg om et familiedrap, sier talsmannen for den lokale påtalemyndigheten.

Leger ved sykehuset i Grenoble opplyser at tilstanden til storesøsteren nå er stabil. Hun vil trolig kunne fortelle mer om det som skjedde. De to jentene blir nå beskyttet av politiet i tilfelle gjerningspersonen skulle prøve å oppsøke dem.

Den drepte syklisten var en tre-barnsfar i 40-årene, skriver Le Dauphiné Libéré. Politiet tror han tilfeldigvis kom forbi åstedet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.